Putin amenință dur țările care susțin Ucraina: situația se complică și mai mult

Putin amenință dur țările care oferă asistenţă militară Ucrainei. Toate națiunile care au acordat suport militar Ucrainei vor suporta consecințe dure, spune Vladimir Putin.

“Dacă cineva din afară încearcă să intervină în Ucraina, reacţia noastră va fi cu viteza luminii”, a declarat Vladimir Putin, conform BBC News.

Vladimir Putin spune că Rusia va folosi „instrumentele necesare pe care nimeni altcineva nu se poate lăuda că le are' dacă cineva „creează amenințări inacceptabile'.

Liderul de la Kremlin a subliniat că au fost decise deja modalităţile de ripostă.

Gigantul energetic rus Gazprom declară că a tăiat livrările de gaz către Polonia și Bulgaria din cauza refuzului lor de a plăti în ruble.

Între timp, Uniunea Europeană acuză Rusia că folosește energia pentru a încerca să șantajeze țările care susțin Ucraina.

În ultimele zile, a existat un număr tot mai mare de angajamente de creștere a sprijinului militar pentru Ucraina, inclusiv anunțul Germaniei că va trimite 50 de tancuri antiaeriene, într-o schimbare bruscă a politicii. De asemenea, se așteaptă ca Marea Britanie să trimită avioane de luptă Ucrainei.

La începutul acestei săptămâni, ministrul rus de externe, Serghei Lavrov a susținut că Occidentul „pune ulei pe foc' oferind Ucrainei putere de luptă – și a spus că acest conflict ar putea duce la al treilea război mondial.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a acuzat între timp serviciile speciale ruse că au comis atacuri într-o regiune separatistă a Moldovei.

Foto: Hepta

Citeste și:

Rusia amenință că va lovi ținte militare în Marea Britanie

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri