Pușcăriaș român reținut în Portugalia despăgubit cu mii de euro după ce a făcut plângere la CEDO

Pușcăriaș român reținut în Portugalia despăgubit cu mii de euro după ce a făcut plângere la CEDO

În urma reclamației românului Ionuț Marian Bădulescu, închis într-o închisoare din Portugalia, halucinant, dar Curtea Europeană a Drepturilor Omului i-a dat câștig de cauză. CEDO a considerat că supraaglomerarea și condițiile în care a fost închis românul într-un penitenciar din Oporto, între 2012 și 2019, “constituie un tratament degradant pentru deținuți'.

Românul s-a plâns la CEDO de condițiile din închisoare, de spațiul mic, de lipsa tratamentelor stomatologice, de minutele insuficiente vorbite de telefon, iar CEDO  a obligat statul portughez să-i plătească românului 14.000 de euro. Astfel, deținutul Ionuț Marian Bădulescu se va alege în urma acestei detenții – condamnat la 9 ani pentru furt calificat – mai bogat cu 14.000 de euro.

Bădulescu a fost închis în închisoarea din Portugalia din octombrie 2012 până în martie 2019. Curtea a notat faptul că Închisoarea Oporto a fost aglomerată în acea perioadă și că deținutul român avea mai puțin de 3 metri pătrați de spațiu personal în celula sa.

Se pare că Ionuț-Marian Bădulescu s-a născut în anul 1981 și în prezent se află închis în penitenciarul din Tulcea.

Penitenciarul din Portugalia unde a fost Bădulescu are o capacitate de 686 de deținuți, dar între decembrie 2012 și sfârșitul anului 2016 au existat, în medie, peste 1.100 de deținuți, potrivit datelor colectate de instanță.

Un alt punct scris pe plângerea făcută de român preciza că celulele erau insalubre, prea reci iarna și prea călduroase vara și că toaletele nu erau compartimentate.

Foto: 123rf

Citeste și:

Iată care este cea mai mică închisoare din lume

Un pușcăriaș condamnat pe viață din Iași deschide procese cu nemiluita ca să întâlnească fete în sala de judecată

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Avantaje.ro