Proteste în Polonia. Activiștii condamnă legea avortului după moartea unei femei însărcinate

Activiștii pentru drepturile omului au criticat noile restricții de avort din Polonia după moartea unei femei însărcinate.

Familia unei persoane de 37 de ani, cunoscută sub numele de Agnieszka T., spune că a murit de septicemie, scrie EuroNews.

Agnieszka T. a ajuns la spital cu dureri de stomac în timp ce era însărcinată cu gemeni, a spus familia ei. Unul dintre fetușii ei a murit pe 23 decembrie, dar medicii au așteptat să vadă dacă îl pot salva pe al doilea făt, au adăugat ei.

„Extragerea fătului mort nu a fost permisă pentru că legea poloneză o interzice cu strictețe. Doctorii au așteptat ca funcțiile vitale ale celorlalți gemeni să se stabilizeze singure, timp de opt zile', au scris aceștia pe Facebook.

Cel de-al doilea făt a murit pe 31 decembrie din cauza unui „avort spontan', în timp ce Agnieszka T. a rămas în spitalul din Czestochowa până când a murit și ea două zile mai târziu.

Autoritățile judiciare poloneze spun că investighează moartea femeii și dacă personalul medical a expus-o la riscuri inutile.

Polonia și-a modificat în mod controversat legislația privind avortul anul trecut , provocând proteste pe scară largă. Curtea Constituțională a țării a decis că avorturile pentru bolile fetale sunt „neconstituționale', pe lângă legislația deja restrictivă.

Toate avorturile sunt acum interzise în Polonia, cu excepția cazurilor de viol și incest sau când viața sau sănătatea mamei este considerată a fi în pericol.

Anul trecut, mii de polonezi au protestat când o femeie de 30 de ani a murit și ea de septicemie, după ce fătul ei a murit.

Opoziţia poloneză şi activiştii pentru drepturile femeilor au manifestat din nou în faţa Curţii Constituţionale de la Varşovia, miercuri, 26 ianuarie.

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri