Promenade cu iz regal în Corfu

corfu

Cu un sol fertil și o poziție excelentă în inima Mării Ionice, Corfu a fost din cele mai vechi timpuri ravnită de numeroase popoare care au reușit să-și lase amprenta pe acest loc, atribuindu-i o notă arhitecturală unică – o combinație inspirată dintre stilul venețian și cel otoman, fiind o încantare mai ales pentru cei pasionați de istorie și cultura grecească.

Cea mai verde insulă din bazinul Mării Ionice, dar și una dintre cele mai populare, Corfu își surprinde călătorii prin ale sale plaje pietroase ce se întind de-a lungul bulevardelor aglomerate sau ascunse în golfuri precum smaraldul, aproape de pădurile de pini și chiparoși, la umbra arborilor de kumquat.

Oraș medieval din patrimoniul UNESCO

Peisajele luxuriante nu sunt singurele atuuri ale insulei Corfu, fiind un adevărat magnet în ceea ce privește siturile arheologice și edificiile cu rol de apărare, astfel că în capitala Kerkyra vei găsi două fortărețe impozante, care domină pe de-o parte și de alta, centrul istoric al orașului fiind parte din patrimoniul mondial UNESCO.

Dacă umbli brambura pe străzile pietruite și în pantă ale orașului vechi vei mai găsi și alte bijuterii medievale, dintre care se remarcă biserici bizantine sau venețiene cu arhitectură remarcabilă, unde te poți regăsi spiritual.

Cea mai faimoasă dintre ele este Biserica Sfantului Spiridon, protectorul insulei, unde tavanele înalte decorate cu elemente aurite și picturi impresionante te vor hipnotiza. Aici sunt adăpostite moaștele Sfantului Spiridon aduse încă din anul 1453.

corfu

Locul preferat al Împărătesei Sissi

Fațadele impresionante ale caselor venețiene sau palatelor otomane vei putea observa și dacă mergi la o plimbare pe Liston, o promenada cu iz francez unde pe vremuri, doar persoanelor de viță nobilă le era permis să o străbată. Astăzi, locul este împanzit de taverne, cafenele și restaurante, fiind punctul principal de atracție al celor care ajung în fiecare an în Corfu.

Dacă ești la prima călătorie în Corfu, insula de care Elisabeta de Wittelsbach, Împărăteasa Austriei s-a îndrăgostit o dată cu prima vizită pe care a făcut-o aici, trebuie să descoperi neapărat și Palatul lui Sissi, din Gastouri.

Acesta este centrat pe tema eroului mitologic Achilles, pentru care prințesa a dezvoltat o pasiune platonică dusă pană la extreme. Edificiul grandios cu superbe camere baroce este decorat cu zeci de busturi de statuete grecești, dintre care se remarcă Achilles, cea mai mare dintre ele din mijlocul unei grădini luxuriante – oaza de relaxare a Împărătesei Sissi.

De Mădălina Isar

Oferte de Vacanta Sejur Corfu

Vila Irida Paleokastritsatarife de la 253 euro/persoana, 7 nopti de cazare fara masa, transport avion, transfer aeroport-hotel- aeroport, asistenta turistica. Detalii pe www.christiantour.ro sau la telefon 021.270.00.99.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Vacanta