Profesoara de afaceri pentru mămici

dana lupsa si familia

O mămică din Braşov, doctor în management şi profesor universitar, dăruită cu talentul de a-i învăţa şi pe alţii să facă afaceri, a reuşit să pună pe roate prima „şcoală de antreprenoriat' din România dedicată mamelor.

Dana Lupşa n-a împlinit încă  38 de ani şi este poate cel mai frumos exemplu pe care l-am întâlnit, de echilibru între viaţa personală şi profesie, între visuri şi paşii către realizarea lor, demonstrând că fericirea şi succesul pot exista fără oprelişti împreună.

Spune fără să ezite că pentru ea, soţie iubitoare, mamă a doi băieţi, business developer, doctor în management, profesor la Universitatea Transilvania din Braşov şi președintă a Asociaţiei „Happy Moms', familia este o valoare adevărată. Şi gândul cu care a pornit la drum, cu câţiva ani în urmă, a fost cel de a-şi folosi toate cunoştinţele teoretice şi practice ca să ajute mamele să stea cât mai mult alături de familiile lor, fără să neglijeze căile de reuşită în viaţa profesională.

10 mame cu afaceri de succes

La început era doar o nevoie, iscată în perioada de după naşterea primului ei băiat, Ştefan, când, la fel ca orice proapătă mămică, se simţea mai plină sufleteşte, mai apropiată de alte mame şi tânjea să le dăruiască şi altora din creativitatea şi din ideile sale.

„Cine sunt eu?'. Râde cu o sinceritate dezarmantă şi ridică delicat din umeri ca şi cum ceea ce face ea este un lucru extrem de simplu: „Mamă, soţie, prietenă, profesoară, preşedintă şi antreprenoare. Multe roluri care mă împlinesc fiecare diferit, dar în egală măsură îmi aduc şi provocări.

Visul de a ajuta mamele care îşi doresc să devină antreprenoare s-a născut în urmă cu mai bine de trei ani, când, înconjurată fiind de astfel de mame,
am realizat că există o tendinţă a femeilor pentru care rolul de mamă aduce şi schimbarea viziunii asupra carierei'.

Era, pe atunci, sufletul unui grup de mămici care se întâlneau şi vorbeau despre subiecte ce le interesau şi le-a venit ideea să conceapă ceva mai organizat, astfel că au apărut „atelierele pentru mămici', unde invitau medici, nutriţionişti ori psihologi, dar şi mămici care aveau câte o afacere şi vorbeau despre ea.

intrunirea Happy moms

La evenimentele Asociației Happy Moms vin sute de mame din întreaga țară

Atelierele s-au dezvoltat pas cu pas şi s-a născut asociaţia „mămicilor fericite', Happy Moms, cu scopul de a ajuta mamele care vor să îşi dezvolte afaceri, însă sunt vulnerabile şi au nevoie de sprijin la început. „Perioada sabatică, despre care toţi antreprenorii celebri vorbesc, este, cred eu, pentru proaspetele mame, perioada imediat următoare transformării din femeie în mamă.

Am realizat, de altfel, şi studii – prin prisma profesiei am avut privilegiul de a concepe şi conduce o astfel de cercetare – care atestă faptul că majoritatea femeilor, inclusiv cele a căror carieră era în planul central al vieţii, îşi reconfigurează întregul traseu profesional în jurul pasiunilor regăsite şi redescoperite.

Aşa încât, ştiind ce este strict necesar şi ce lipseşte în cadrul învăţământului formal, am conceput acest program: Business Mom, şcoală antreprenorială pentru mame care îşi doresc să devină antreprenoare, program care se derulează gratuit pentru categorii defavorizate, mai precis pentru mame singure.

Programul durează un an şi presupune training – multe cursuri sunt susţinute de persoane cu o vastă experienţă în domeniul de activitate sau de mine şi de colegi de-ai mei de la universitate –, mentorat şi promovare pentru afacerile nou înfiinţate'.

Citește continuarea pe pagina următoare

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Povestile voastre