Privind marea in ochi…

Privind marea in ochi…

Daca te tenteaza un astfel de concediu, trebuie sa stii ca poti sa rezervi o anumita vila intr-o anumita regiune din strainatate, cu ajutorul unui operator de turism de la o agentie de turism din Bucuresti, sau poti negocia direct pe net, cu o agentie din tara in care vrei sa te relaxezi in vacanta asta.

In plus, nu pleca nicaieri fara o documentare serioasa in ceea ce priveste locatia, conditiile, moneda, vremea etc. Cu atat mai mult cu cat e vorba despre o vila sau un apartament si trebuie sa te descurci cu tot ce presupune aprovizionarea, transportul, mesele si planificarea vizitelor la punctele de atractie.

Croatia
Vacanta perfecta – localizare Croatia se rasfata, pe toata perioada lunilor estivale, in soarele torid al Adriaticii. Una dintre cele mai frumoase zone ale Europei isi asteapta vizitatorii "intinsa" comod pe coasta Marii Adriatice (in total are 5.835 km de coasta), indiferent de sezonul in care acestia vor sa-i faca o vizita (e de preferat sa ajungi acolo incepand din aprilie si pana in septembrie).

In Adriatica sunt peste 1.000 de insulite care apartin Croatiei, insa numai circa 50 sunt populate (cea mai mare dintre ele, insula Krk, are 462 km patrati). Ca in orice locatie in plin sezon, si in Croatia, iulie si august sunt nu doar foarte fierbinti, ci si costisitoare pentru buzunar. Cu toate astea, merita cateva zile de relas, in care sa descoperi noi locuri superbe, intr-o zona care abunda in peisaje de vis.

Cazare la tarm de mare
– Apartamente in Dubrovnik, Dalmatia de Sud – doua etaje, vedere la golful Lapad Bay. Dotari – bucatarie modern utilata, antena satelit, balcon, masina de spalat, 2 camere duble. De la inceputul lui iulie si pana la sfarsitul lui august, vila poate fi inchiriata cu 1.150 euro/saptamana.

– Vila Katarina in Split, Dalmatia Centrala – 200 m de plaja. Apartamentele de tip A sunt pentru 6 persoane si costa 1.200 euro/saptamana, iar apartamentele de tip B sunt pentru grupuri de 4 persoane si costa 1.000 euro/saptamana.

– Casa del Porto in Istria – ideala pentru un cuplu cu copil; situata pe malul marii, casa dispune de toate dotarile necesare pentru confortul intregii familii. Pret – de la inceputul lui iulie si pana la sfarsitul lui august: 992 euro/saptamana. Preturile variaza in functie de sezon. Detalii: Butterfly Tourism, Bucuresti, sector 1, str. Barbu Delavrancea, nr.23, tel. 021-223.78.03, www.butterfly.ro.

Italia
Cu o clima placuta, oameni veseli si primitori, Colosseumul, cele sapte coline, Piata San Marco, insule pitoresti si cu o sumedenie de delicii culinare gen pizza sau spaghetti (dar care, conform zicalei "nicaieri nu-i ca acasa", trebuie incercate aici), Italia stie sa ne faca sa traim la maximum. Intr-o adevarata dolce vita, mai dulce ca niciodata!

Pe langa toate astea, Italia e un simbol romantic, al tineretii vesnice si al cuplurilor de Romeo si Juliete, indiferent de nationalitate, si totodata al catorva milenii de istorie, cultura si arta – nu e nimeni care sa nu fi auzit de Leonardo da Vinci, Michelangelo Buonarroti, Cellini, Dante, Donatello, Boccaccio, Boticelli sau Machiavelli, adica doar o mica parte dintre numele date de acest pamant lumii.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Vacanta