Prințul William și Kate nu au respectat regulile impuse de pandemie

Prințul William și Kate Middleton

Prințul William și Kate, ducesa de Cambridge, au fost criticați de politicienii scoțieni după ce au fost acuzați că au ignorat avertismentele despre turneul lor regal cu trenul.

E-mailurile publicate în temeiul legislației privind libertatea de informare au arătat că membrii familiei din Cambridge au fost avertizați să nu călătorească în Scoția în decembrie, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus care împiedicau călătoria la acea vreme. Palatul Kensington a negat că turul regal cu trenul ar fi încălcat regulile călătoriei.

Reprezentantul guvernului scoțian, John Somers, a trimis un e-mail Casei Regale în care explica „impactul major' pe care turneul l-ar putea avea.

„Temerea mea este că acest turneu poate fi dificil dacă există restricții de călătorie. Din punctul meu de vedere, probabilitatea ca acesta să fie amânat este destul de mare', a spus el.

Șapte zile mai târziu, James Hynd, șeful de cabinet din Scoția a trimis apoi prin e-mail Palatului Kensington o informare despre restricțiile de călătorie introduse pe 20 noiembrie.

El a adăugat: „Mi-e teamă că, în mod evident, că acest lucru va avea un impact major asupra planurilor pe care le aveți'.

În urma publicării e-mailurilor, parlamentarii scoțieni au răbufnit din cauza faptului că ducii de Cambridge au ignorat îndrumările guvernamentale.

Tommy Sheppard, deputat al partidului The Scottish National Party din Edinburgh East, a declarat: „Este destul de clar că guvernul scoțian a făcut tot ce a putut pentru a încerca să-i descurajeze pe ducii de Cambridge să facă această călătorie. Decizia lor de a ignora acest sfat și de a participa la evenimentul public pare oricum extrem de iresponsabilă”.

Deidre Brock, membru al Parlamentului pentru Edinburgh North și Leith, a adăugat că este o dovadă de „iresponsabilitate' a Ducelui și a Ducesei „să călătorească în opt locații diferite pe parcursul a trei zile'.

Potrivit Express UK, aceasta a adăugat: „Oamenii trebuie să rămână în casele lor, nu putem să ne întâlnim cu familia sau cu prietenii, nu putem să-i înmormântăm cum se cuvinte pe cei care pier, nici măcar nu putem să-i îmbrățișăm pe cei dragi când trec prin momente grele.

Aș fi sperat că Familia Regală să aibă suficientă empatie pentru a respecta perioada prin care trec oamenii în loc să caute publicitate. Guvernul scoțian a subliniat interdicția de călătorie de două ori, iar guvernul galez a ignorat recomandările noastre. Această călătorie „nu era esențială'.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete