Prințul Harry și Meghan Markle au plătit 3,3 milioane de dolari pentru o casă în care nu mai locuiesc

Meghan Markle și Prințul Harry

Prințul Harry și Meghan Markle sunt ocupați cu crearea unei noi vieți în California, dar asta nu înseamnă că și-au încheiat toate socotelile cu Marea Britanie.

Frogmore Cottage, casa în care ducele și ducesa de Sussex au stat cu fiul lor Archie, acum în vârstă de 2 ani, înainte de a se muta în SUA, aparține cuplului până la 31 martie 2022.

Harry și Meghan au plătit, de asemenea, chirie pentru casa cu 10 dormitoare până la acea dată, achitând familiei regale, în septembrie 2020, suma de 3,3 milioane de dolari. S-a crezut inițial că ar acoperi doar costurile extinse de renovare a locuinței de pe terenul Castelului Windsor, în care cuplul s-a mutat în aprilie 2019, cu puțin înainte de nașterea lui Archie. În prezen, cei doi mai au o fiică, Lilibeth Diana, născută pe 4 iunie.

„Plata acoperă toate obligațiile lor actuale”, a confirmat Sir Michael Stevens, la lansarea unui raport anual privind subvenția finanțată de contribuabili, care finanțează îndatoririle publice ale familiei regale.

„Suntem încrezători că reprezintă un rezultat bun', a adăugat Stevens în legătură cu plata, pe care Harry și Meghan au contribuit-o ca parte a planurilor lor de a deveni independenți din punct de vedere financiar după decizia lor de a se retrage de la îndatoririle regale din martie 2020.

„Ducele și ducesa de Sussex au adus o contribuție substanțială la Grantul suveran, care a acoperit costurile de renovare a Frogmore Cottage', a adăugat Stevens.

„De asemenea, trebuie amintit că această plată a venit în anul curent într-un moment în care veniturile noastre suplimentare s-au redus dramatic', a continuat el, referindu-se la scăderea cu 53% a finanțelor legate de turism, înregistrate de casa regală ca urmare a pandemiei COVID . „[Plata lui Harry și Meghan] a contribuit la compensarea reducerii pe care am fi văzut-o'.

Frogmore Cottage a fost reședința oficială a ducelui și ducesei de Sussex până la 31 martie 2020, când au încetat oficial să îndeplinească sarcini publice în numele reginei Elisabeta . Cuplul a plătit apoi chiria de cinci luni pe proprietate înainte de a oferi suma forfetară de 3,3 milioane de dolari și a începe noua lor viață independentă în Montecito, lângă Los Angeles.

De asemenea, Harry a folosit această casă atunci când a stat în carantină înainte de înmormântarea prințului Philip din aprilie, lucru pe care se așteaptă să îl repete în curând când se va întoarce în Marea Britanie pentru a participa la ceremonia de dezvelire a statuii dedicate mamei sale, Prințesa Diana, marcând cea de-a 60-a aniversare a acesteia.

Rapoartele anterioare ale Grantului suveran arată că Harry și Meghan primesc fonduri pentru „cheltuielile lor oficiale' prin ducatul Cornwall, care a fost înființat în urmă cu aproximativ 700 de ani pentru a furniza fonduri pentru moștenitorul tronului britanic.

Cu toate acestea, raportul realizat miercuri, 23 iunie, afirmă că fondurile Ducatului finanțează acum doar costurile oficiale ale sarcinilor publice ale prințului William și Kate Middleton.

Raportul Grant suveran abordează, de asemenea, problemele diversității și incluziunii ridicate de Meghan în interviul cu Oprah, unde ducesa a susținut că au existat „îngrijorări și conversații cu privire la cât de întunecată ar fi pielea [lui Archie] când se naște'.

Într-o măsură de a îmbunătăți diversitatea personalului care servește Casa Regală a inclus pentru prima dată statistici privind proporția minorităților etnice pe care le angajează. Acest lucru arată că doar 8,5% din personal provine din minorități, o poziție pe care Stevens admite că „nu este locul în care ne-am dori să fim'.

„Recunoaștem că, în ciuda tuturor eforturilor noastre de a viza recrutarea, de a ne instrui managerii în diversitate și incluziune și de a construi un loc de muncă incluziv, rezultatele nu sunt ceea ce ne-am dori. Dar ne-am angajat să îmbunătățim acest lucru și, prin urmare, am început să publicăm, pentru prima dată, statisticile noastre privind diversitatea pentru a ne asigura că suntem deschiși și transparenți cu privire la eforturile noastre de îmbunătățire', a declarat el reporterilor miercuri.

Casa Regală și-a stabilit acum un obiectiv de creștere a proporției angajaților minorităților etnice la 10% până în 2022.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete