Prințul Harry dezvăluie metoda de parenting pe care o abordează cu copiii lui

Educația în cadrul familiei regale poate fi un pic mai dificilă din cauza tuturor regulilor și protocoalelor pe care trebuie să le respecte. Dar, într-un interviu cu Dr. Gabor Maté, Prințul Harry a împărtășit că vrea să se abată de la practicile obișnuite cu care a crescut. Și a dezvăluit, de asemenea, ce fel de tată este pentru Prințul Archie și Prințesa Lilibet.

Ducele de Sussex a vorbit deschis despre educația sa, spunând că, în comparație cu mama sa, tatăl său, Regele Carol al III-lea, era mai formal și mai puțin afectuos cu el și cu Prințul William. El a descris această lipsă de afecțiune fizică în familie ca fiind “multigenerațională”, ceva ce a fost transmis de la generațiile mai vechi.

Prințul Harry și-a amintit că, într-unul dintre cele mai tragice momente din viața familiei lor, a primit doar o mângâiere pe genunchi din partea tatălui său. De asemenea, a menționat că a vrut să o îmbrățișeze pe bunica sa, regretata regină Elisabeta a II-a, dar s-a abținut pentru că nu se face de obicei.

Prințesa Diana, pe de altă parte, a fost o mamă extrem de afectuoasă. De fapt, ea a încălcat protocolul regal de mai multe ori. Harry își amintește cu drag de ea.

„Pur și simplu te cuprindea și te strângea cât mai tare posibil. Și, fiind scund cum eram eu atunci, nu aveai cum să scapi, erai acolo și stăteai acolo atât timp cât voia ea să te strângă”, a declarat Prințul Harry, scrie Bright Side.

„Pierderea mamei lor, pentru Harry și William, a fost, de asemenea, pierderea, probabil, a acestei figuri părintești tandre și afectuoase pe care o aveau”, potrivit unui psihoterapeut, mai scrie sursa citată anterior.

Copilăria l-a ajutat să se gândească la ce fel de tată vrea să fie. “Mă lasă în poziția de acum, ca tată a doi copii ai mei, de a mă asigura că îi sufoc cu dragoste și afecțiune. Nu să-i sufoc până la punctul în care ei încearcă să scape, iar eu le spun: “Nu, vino aici, trebuie să te îmbrățișez”.”

Prințul Harry a împărtășit, de asemenea, că depune eforturi pentru a evita să le transmită copiilor săi experiențele sale negative. Și face acest lucru fiind foarte precaut cu privire la comportamentul și reacțiile sale atât față de Archie, cât și față de Lilibet.

„Știm doar ceea ce știm, iar în ceea ce mă privește pe mine și pe soția mea, facem tot ce putem ca părinți, învățând din trecutul nostru și suprapunând aceste greșeli, poate, și crescând… pentru a rupe acest ciclu”, a mai spus Ducele de Sussex.

Într-un interviu anterior, Prințul Harry a oferit o imagine a modului în care el și Meghan, Ducesa de Sussex, reacționează atunci când copiii lor se poartă urât.

„Dacă au un moment de frustrare, permiteți-le să aibă acel moment, iar apoi vorbiți cu ei despre asta după aceea. Când încep și le spui: <>, asta nu ajută.”

De asemenea, el a subliniat cât de important este pentru copii să se simtă iubiți în interiorul căminului lor și cum pot simți, de asemenea, diferitele energii care sunt schimbate între mamă și tată.

Ducele de Sussex continuă să o prețuiască pe Meghan. “Oamenii au spus că soția mea m-a salvat, eu eram blocat în această lume, iar ea era dintr-o lume diferită și m-a ajutat să mă scoată din asta”. Iar decizia lor de a renunța la îndatoririle regale le-a oferit mai multe libertăți, deoarece nu mai trebuie să respecte cu strictețe protocolul.

“Dar niciunul dintre elementele vieții mele nu ar fi fost posibil fără ca eu să le văd cu ochii mei. Partenera mea este o ființă umană excepțională și sunt recunoscător pentru spațiul pe care mi l-a oferit”, a conchis Prințul Harry, mai scrie sursa citată anterior.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete