Prinţul Charles: “Nu este acelaşi lucru a fi prinţ de Wales cu a fi suveran” – Ce promite după urcarea pe tronul Marii Britanii?

„Voi fi un rege neutru', mărturisește moştenitorul coroanei britanice într-un interviu BBC acordat pentru un documentar despre viaţa sa.

Pe 14 noiembrie, Prințul Charles împlinește 70 de ani. Un prilej bun pentru a vorbi despre planurile sale de viitor și despre perspectiva urcării pe tron.

„Nu voi fi un rege moale, ci unul adecvat timpurilor în care trăieşte, în ciuda faptului că unii îl cred prea stupid pentru acest rol. Nu este acelaşi lucru a fi prinţ de Wales cu a fi suveran. Ideea că într-un fel sau altul voi continua exact ca acum, dacă îi voi succede mamei mele, este un nonsens complet. Cu siguranţă nu voi mai putea aceleaşi lucruri ca în calitate de prinţ moştenitor', a mărturisit Prințul Charles.


Întrebat dacă va continua campaniile publice, el a afirmat: „Nu, nu se va întâmpla. Nu sunt atât de prost. Înţeleg foarte bine că este un exerciţiu separat să fii suveran. Prin urmare, înţeleg în totalitate cum trebuie să funcţioneze aceasta'.

Și când nimeni nu aștepta, acesta recunoaşte că s-a căsătorit cu Lady Diana la presiunea tatălui său, prinţul consort Philip al Marii Britanii.

„Doream cu disperare să renunţ la nuntă, după ce am descoperit cât de îngrozitoare erau perspectivele, neavând nicio şansă să apuc să o cunosc pe Diana. Să mă retrag, aşa cum îţi imaginezi, ar fi fost o catastrofă”, a mărturisit prinţul într-o declarație publicată în biografia lansată de corespondentul regal Robert Jobson, “Charles at 70: Thoughts, Hopes and Dreams”.

 

Iulia Sandu

Foto: Hepta.ro

 

Vezi si:

 

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Vedete