Președintele Klaus Iohannis: „Se vor introduce noi restricții de circulație. Ce a fost până acum o recomandare, devine acum o obligație, după principiul stăm acasă!”

În România, astăzi 24 martie, situația epidemiei de coronavirus arată astfel: 762 persoane infectata cu noul coronavirus din care 79 au fost declarate vindecate.

Până astăzi, 24 martie, 8 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 și cu boli cronice preexistente, internate în spitale din București, Suceava, Craiova și Iași, au decedat. De asemenea, până la această dată au fost prelucrate 12.624 de teste, din care 461 în unități medicale private.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 5.515 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 83.970 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Ca și rezultat al situației prezentate anterior, președintele Klaus Iohannis a declarat că „Se vor introduce noi restricții de circulație. Ce a fost până acum o recomandare, devine acum o obligație, după principiul stăm acasă!'.

„Se vor introduce noi restricții de circulație. Ce a fost până acum o recomandare, devine acum o obligație, după principiul stăm acasă. Evident că oamenii pot merge la serviciu și să își facă cumpărăturile necesare.

Aceste restricții devin obligații. Am convenit ca în această perioadă să pregătim pentru persoanele care sunt în carantină sau în izolare măsuri de supraveghere electronică pentru că e nevoie ca aceste măsuri să fie respectate integral', a declarat Iohannis.

Urmărește mai jos declarația de presă făcută de Președintele Klaus Iohannis.

Declarație de presă susținută de Președintele României, Klaus Iohannis

Declarație de presă susținută de Președintele României, Klaus Iohannis, la finalul sedinței de evaluare și prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19 cu Prim-ministrul României, Ludovic Orban, Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, Ministrul Sănătății, Victor Costache și Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ionel Ciucă

Publicată de Ministerul Sănătăţii – România pe Marţi, 24 martie 2020

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete