Pregateste-te de vacante in Europa

Pregateste-te de vacante in Europa

MaltaMalta – relaxare la superlativ
Malta nu este o destinatie obisnuita, caci insulele sunt un imens muzeu in aer liber. Cel mai mic stat membru al Uniunii Europene, tara cu doua limbi oficiale, cu circulatia pe partea stanga si cu celebrele cabine telefonice rosii atrage in fiecare an peste 1.500.000 de vizitatori.

Aici, fiecare oras, fiecare sat, fiecare zona respira prin toti porii istorie si arta, dar si placerea de a trai, placerea unei vacante perfecte.

Cele mai vizitate statiuni (Sliema, St. Julian’s, Bugibba, Paceville) pot asigura oricarei familii de turisti buna dispozitie, cu restaurantele, cafenelele, cluburile si toate posibilitatile de divertisment pe care le pun la dispozitia acestora: de la sporturi terestre, golf, tenis, calarie, la cele nautice, yachting, surfing si diving, ori de la deliciile marine ale artei culinare malteze pana la "vraja festelor", adevarate spectacole cu focuri de artificii, concerte si teatre ce transforma arhipelagul intr-o scena uriasa, vibrand de culoare.

Un loc unde poti avea o vacanta activa sau una relaxanta, penduland intre simplitatea golfurilor izolate si salbatice din jurul vechilor asezari si distractiile cosmopolite.


CroatiaCroatia, munte si mare

Daca nu te poti decide intre o vacanta la mare sau una la munte, poti sa alegi fara ezitare Coasta Dalmata.

Se spune, si pe drept cuvant, ca in Croatia pana si drumurile fac toti banii. Si, daca strabati intreaga coasta, din nord, pana jos, in sud, la Split ori la Dubrovnik, ai prilejul sa constati ca peisajele si tot ceea ce vezi sunt absolut superbe.

In plus, pe oricare dintre insulite te poti bucura in acelasi loc de soare si de apa uluitor de limpede, dar si de umbra padurilor de pin si de briza Marii Adriatice.

Munte si mare la un loc, idealul pentru familii, dar si spectacolul oraselelor vechi, medievale, orase porturi, un fel de Venetii in miniatura, care, cu exceptia apei si a canalelor cutreierate de gondole, au aproape acelasi farmec si savoare greu de descris in cuvinte.

Asa este la Brela, unde plaja are 6 kilometri si este inconjurata de smochini si maslini, dar si pe insula KRK, cu orasul sau vechi, sau in Lopar, pe insula Rab, cu celebra plaja Rajska, inconjurata de pini, unde apa marii ajunge si la 28 de grade, iar copiii pot inainta in apa foarte mica, fara nici un pericol, pana la un kilometru.

Amatorii de munte pot merge, la doar cativa kilometri departare, in Parcul Plitvice, locul cu cea mai curata apa din Europa, cu cateva sute de cascade si de lacuri care cad unul intr-altul si unde a fost turnat celebrul film "Winnetou".

AtenaAtena, la Acropole
Multi turisti spun ca Atena este de fapt Acropole, iar Acropole este Atena. Orasul Intelepciunii orbiteaza in jurul coloanelor de marmura alba ale Parthenonului si, de fapt, cei mai multi dintre miile de turisti din toata lumea vin aici chiar pentru a urca langa coloanele ce domina orasul, ridicate de Pericle cu cinci mii de ani inainte de nasterea lui Hristos.

Pasionatii sau mai putin pasionatii de istorie care ajung la Atena nu pot exclude din programul vizitarii orasului urcusul pe Acropole. Termenul "acropole" inseamna "orasul de sus", caci, asemenea multor orase din spatiul vechii Grecii, si Atena a fost construita in jurul unei coline. De aceea, pe Acropole au fost ridicate toate monumentele religioase importante, fiind considerat cel mai sigur loc din intregul oras.

Drumul catre Acropole este el insusi o incantare, caci cele doua strazi foarte largi care te duc pana pe platou, "Apostolul Pavel" si "Dionisie Areopagitul", sunt considerate adevarate locuri de promenada, fiind marginite de cafenele si mici restaurante grecesti, cu masutele ascunse printre maslini, care dau plimbarilor de seara un farmec aparte.

Un sfat: cel mai bine e sa urcati la Parthenon, la Pinacotheca si la Teatrul lui Dionisos sau cel al lui Herod Atticus, dimineata devreme sau seara, fiindca in timpul zilei temperaturile pe Acropole devin insuportabile.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Huff
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Vacanta