Poveştile cu sirene şi eroi antici te atrag în Tunisia!

3747656928_ed20f84897_o

,,O mie şi una de nopţi' nu vor fi de ajuns pentru a descoperi toate comorile tunisiene…  Lasă-te acaparat de cântecul legendar al sirenelor care te îndeamnă să petreci o vacanţă de basm în cea mai exotică ţară din Africa.

Cartagina, Sousse, El Djem, Port el Kantaoui, Mahdia, Sidi Bou Said, Monastir, Hammamet, Nabeul…sunt doar câteva dintre oraşele istorice pe care trebuie să le vezi odată ce ai călcat pe tărâmul fantastic, în care trăiesc cei mai optimişti şi primitori oameni, care te vor cuceri cu preparatele tradiţionale, dar şi cu suvenirurile hand-made.

Admira o frumoasa lună plină pe plaja cu nisip alb

Marea, plaja, nisipurile albe, îţi vor încanta privirile, aşa că sperăm că vei ajunge să admiri luna plină de pe plaja Mahdia. Se spune că acolo cândva, în apele adânci ale mării Mediterane, îşi aveau casă legendarele sirene, care atrăgeau tinerii bărbaţi în valurile spumoase ale apelor, cu cântecul lor hipnotizant.

La nod-est de oraşul Mahdia, în anul 1907, mai mulţi pescari au descoperit un vas antic scufundat, pe care se aflau obiecte de artă, statui din marmură, ornamente, şi alte artefacte care au fost scoase ulterior la suprafaţă.

Descoperă insula mâncătorilor de lotus

Dacă vei păşi pe insula Jerba, ţinutul lotofagilor, adică al celor care mănâncă lotus, vei fii acaparat de numeroasele legendeşi poveşti fantastice ale localnicilor care susţin că acest loc mirific a fost călcat chiar de către Ulise. În Odiseea lui Homer ni se povesteşte despre această insulă, şi mai ales despre faptul că mulţi oameni erau intoxicaţi cu florile de lotus pentru a-ţi pierde amintirile.

Nu trebuie să te îngrijorezi de faptul că vei fi atras în apele adânci ale mării de către sirene, dar nici că vei fi intoxicat cu flori de lotus, pentru că în prezent insula Jerba este plină  de măslini şi palmieri, iar miturile cu sirene nu s-au adeverit niciodată!

Early Booking Tunisia

Hotel Prima Life Karawan 3* – de la 199 Eur/pers, transport cu avionul, transferuri, 7 nopți cazare cu demipensiune, asistență turistică, agenția Kartago Tours  (www.kartagotours.ro), +40 264 504 080

Autor: Mădălina Isar

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vacanta