Povestea unei campioane

anca surdu

Există un sport unde fetele nu par nici fragile, nici neajutorate, ci cuceresc lumea, combinând forţa şi frumuseţea. Iată povestea constănţencei triplă campioană mondială şi europeană la aerobic, sportul de „arătat bine'.

Anca Surdu e tânără, blondă, are ochii albaştri şi arată lumii imaginea unei gimnaste înzestrate cu un talent special, dar şi cu frumuseţe şi charismă. A făcut senzaţie la marile concursuri de gimnastică aerobică ale lumii, a cutreierat continentele de la un cap la altul, din Japonia în Columbia, culegând aplauze şi medalii, face sport de la 4 ani şi rigorile marii performanţe i-au lăsat întotdeauna prea puţin timp liber, însă asta este parte din viaţa ei şi de curând a devenit una dintre cele mai căutate antrenoare de fitness din ţară.

Balet și forță acrobatică

„Am fost o fire energică încă de mic copil şi acesta a fost și motivul pentru care părinții au decis să mă familiarizeze cu sportul. Eram micuță, aveam 4 ani când am intrat într-o sală de gimnastică şi am început cu gimnastică ritmică, dar, la vârsta aceea, era doar o modalitate de a-mi consuma energia, nici vorbă de performanță.

Apoi, am încercat mai multe ramuri sportive, de la dans modern la atletism ori înot, dar am rămas la ritmică până la vârsta de 14 ani, când lucrurile au început să prindă contur. Pregătindu-mă în sala de gimnastică din Constanța, Cristiana Spânu, antrenoare a lotului național de juniori, m-a remarcat și m-a întrebat dacă aș vrea să continui cu gimnastică aerobică. Atunci am descoperit prima oară această ramură a gimnasticii şi m-am îndrăgostit imediat de ea.

A fost iubire la prima vedere, căci m-au atras extraordinar exercițiile de mare dificultate și faptul că probele de concurs se desfășoară pe muzică. Aşa s-a născut pasiunea mea pentru aerobic şi nu a durat mult timp până m-am făcut remarcată în acest sport', povesteşte zâmbind Anca, în vreme ce mă invită în sala de antrenament.

Acolo, gimnastica mă uimeşte şi îmi spun, privind, că este de fapt un „sport-spectacol', un fel de amestec de acrobaţie şi balet. Un complex de mişcări amestecate, complicate, salturi cu aterizări pe o mână, balansări, întoarceri şi întinderi, prinderi, răsuciri, toate prelungite unele în altele ca într-o dantelărie complexă.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Povesti adevarate