Povestea ochelarilor extravaganți pe care-i poartă Iris Apfel, celebrul model de 97 de ani

La 97 de ani, Iris Apfel este unul dintre cele mai cunoscute fashion icon-uri din lume. Este o femeie de afaceri de succes și, totodată, un apreciat designer de interior. Nu în ultimul rând, este extravagantă, plină de viață, răspândește o veselie molipsitoare în jurul ei și este… ușor de recunoscut grație ochelarilor maxi, marcă înregistrată. 

Case mari de modă precum Gucci, Trussardi sau Marni s-au inspirat din look-urile emblematice ale lui Iris Apfel și au creat accesorii ce reprezintă interpretări originale ale celebrilor ochelari. Povestea ochelarilor extravaganți pe care-i poartă Iris Apfel este una extrem de captivantă. La aproape un secol de viață, Iris Apfel face legea în modă și ne inspiră cu toate aparițiile sale.

Povestea ochelarilor extravaganți pe care-i poartă Iris Apfel

 

Într-un interviu recent pentru www.parismatch.be, Iris declara că, în tinerețe, era obsedată de ochelari: “Cum găseam câte un model care îmi plăcea, îl cumpăram ca să-mi completez colecția. Mereu am fost de părere că sunt un accesoriu important. La început, purtam doar rame, fără lentile. Până în ziua în care mi-a slăbit vederea. Atunci mi-am zis că dacă tot trebuie să port ochelari, îi voi purta pe cei mai mari cu putință“, mărturisea Iris Apfel.

În perioada tinereții ei, nimeni nu purta acel format de ochelari. Așa că nu a fost greu să devină marcă înregistrată. Femeia de afaceri a profitat și și-a creat propria colecție, care a avut un succes răsunător.

S-a ocupat de carieră în detrimentul vieții personale

Iris Apfel a avut o căsnicie de 68 de ani. Secretul longevității relației cu soțul ei a fost faptul că nu se luau prea mult în serios. Râdeau mult împreună, dar multe lucruri le făceau separat: “El avea viața lui, eu pe a mea. Asta ne permitea să facem o grămadă de lucruri împreună“, povestea femeia de afaceri pentru www.parismatch.be.

 

 

Dar deși au avut o relație exemplară, nu au avut copii: “Voiam să am o carieră. Puțini oameni aveau o carieră în vremea aceea. Copiii m-ar fi împiedic să mă dezvolt din punct de vedere profesional. Oamenii îmi spuneau să iau o dădacă, dar nu-mi plăcea asta […] Dacă nu poți sta acasă să te ocupi de copii, de ce să-i mai faci? […] Uneori am regrete, apoi mă uit în jur, la prietenii mei, și-mi zic <> Nu știi niciodată cum vor ajunge copiii tăi. Am aflat foarte devreme că nu pot avea totul. În viața trebuie să faci alegeri”, își motivează Iris Apfel alegerea de a nu face copii.

Sursa foto: hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Vedete