DECALOGUL AVANTAJE: 10 întrebări pentru Raluca Zenga

Raluca ZengaSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 6

Raluca Zenga este o mamă și o soție împlinită. Soția lui Walter Zenga duce o viață de vis în Dubai, acolo unde își crește și educă cei doi copii.

Familia Zenga locuiește de opt ani în Dubai, țară în care Raluca este privită ca un adevărat influencer.

Raluca Zenga a lansat deja două cărți, una pentru copii și una de poezii de dragoste, dar în fiecare zi reușește să ne surprindă cu ceva plăcut.

Am provocat-o să răspundă Decalogului Avantaje:

Acasă e acolo unde…

Acasă este locul în care mă aflu împreună cu familia și cei mai apropiați prieteni! Poate fi în România, în Italia, în Dubai (unde trăim de 8 ani!) sau într-o treehouse' în Bali – o căsuță de bambus suspendată în copac! Cu trecerea anilor și multe călătorii am devenit din ce în ce mai adaptabili, și prețuim atașamentul față de persoane și mediu infinit mai mult decât față de locuri!

Ce-și spune Raluca Zenga când n-o aude nimeni?

Raluca își face mereu planuri, își pregătește următorul pas, se auto-motivează și se impulsionează: am ca o mică portavoce de propagandă în cap, care mă împinge să trec la acțiune, să fiu mai productivă, mai concentrată și mai puțin împrăștiată (asta fiind starea mea naturală)! Când n-o aude nimeni, desigur că Raluca îi mai comentează pe alții- obicei perfect uman și feminin aș zice! – observând, bombănind și mustăcind! Dar în cea mai mare proporție din timp Raluca încearcă să bifeze mental din to do list', o serie în continuă creștere!

Cele mai frumoase două versuri scrise de tine…

“Atât de multe motive să te iubesc, suficient de multe detalii
Care să-mi încarce inutil, obsesiv, memoria
Ești femeia care-mi dansează desculță prin suflet, spirit liber
Cu cei mai moi și apăsați pași”

din poezia Sex si Fast Food', volumul meu Dragostea 3D publicat în 2017 la Editura Integral) .

Regreți faptul că…

Regret poate faptul că până la vârsta aceasta aș fi putut realiza mai multe lucruri, însă mă consolez cu ideea că timpul nu este pierdut!

Recomandă-ne o carte magnifică

Cartea mea preferată din adolescență și până acum a rămas Sophies Choice, a lui William Styron, pentru complexitatea de emoții nuanțate și stilul narativ extrem de captivant! Între timp citesc multe cărți de poezie modernă și lecturi motivaționale de creștere personală.

La ce serial te uiți luna aceasta?

La Casa de Papel' – The Money Heist pe Netflix, The Handmaidens Tale pe HBO și aștept cu nerăbdare noua serie Urzeala Tronurilor, în luna aprilie!

Care crezi că e cea mai mare problemă a femeilor?

Lipsa de solidaritate intre noi – putem fi foarte aspre în judecată și gratuit răutăcioase unele față de altele, într-o continuă competiție în care pot intra orice mijloace, nu întotdeauna perfect etice… Într-un univers ideal ne-am susține mai mult și ne-am critica mai puțin!

A fost un moment anume când te-ai îndrăgostit de Walter Zenga?

Nu îmi amintesc exact, a fost un proces gradual, și la acel moment din viața mea el a apărut drept bărbatul ideal, dispus să îmi ofere totul cu cel mai cald și iubitor zâmbet.

Unde pleaca in vacanță familia Zenga?

Eu tocmai m-am întors dintr-o călătorie foarte activă în Vietnam, iar în vacanța de primăvară (Spring Break, după sistemul american de la școala copiilor) sper să îi duc pe Samira și Walter Junior într-o vacanță educațională în Asia, unde să aibă ocazia să observe cum trăiesc și învață copiii asiatici, cum ajută în gospodărie, respectă natura și rămân modești și ascultători, fără pretențiile materiale și răsfățul exagerat al copiilor din Occident.

Raluca, dă-ne un prognostic: crezi că se va găsi un tratament eficient contra cancerului?

Părinții mei sunt medici, și am mai tras și eu cu urechea la conversațiile lor, mereu interesante și aliniate la ultimele descoperiri științifice în domeniul medical- sunt convinsă că există deja multe tratamente experimentale și terapii alternative a căror forță combinată pot duce la rezultate de succes împotriva bolii.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete