Povestea de dragoste dintre Regele Charles și Regina Camilla: De la cealaltă femeie la Regină

Pentru regele Charles și regina Camilla, lunga cale de la cel mai detestat cuplu din Anglia la familia regală a început cu farmecul ei incontestabil și multă răbdare.

Cu doar câteva săptămâni înainte de cea de-a zecea aniversare a lor, prințul Angliei s-a exprimat poetic despre mireasa sa.

„Întotdeauna este plăcut să ai pe cineva de partea ta”, a declarat în 2015 actualul Rege, numindu-și soția „un sprijin enorm” care nu se teme niciodată să ofere o glumă plăcută. „Este întotdeauna minunat să ai pe cineva care, știi, simți că te înțelege și vrea să te încurajeze. Deși ea cu siguranță face haz de necaz dacă devin prea serios în privința lucrurilor. Și toate astea ajută.”

Se pare că, într-adevăr, cea mai valoroasă trăsătură a reginei Camilla ar putea fi spiritul ei rezistent. Fiind deseori numită cealaltă femeie din căsătoria Regelui Charles al III-lea cu îndrăgita Prințesă Diana, fosta Ducesă de Cornwall a petrecut ani de zile fiind defăimată de public, și de propria soacră, înainte de a ieși din această situație cu romantismul și demnitatea ei încă în vigoare. Iar acum are un nou titlu strălucitor, fiind încoronată oficial alături de soțul ei pe 6 mai.

În cartea sa din 2018, Rebel Prince: The Power, Passion and Defiance of Prince Charles (Prințul rebel: Puterea, pasiunea și sfidarea prințului Charles), autorul Tom Bower a detaliat modul în care regina Elisabeta a II-a a reclamat odată relația, catalogând-o pe Camilla drept “acea femeie rea”. Abia în februarie 2022, defuncta monarhă și-a exprimat “dorința sinceră” ca nora ei să fie cunoscută într-o zi ca regină consort.

“Vă puteți imagina că este o adevărată, adevărată provocare. Dar ea a fost, cred, genială în modul în care a abordat aceste lucruri”, a recunoscut Charles într-un interviu acordat în 2015 pentru CNN International, scrie E!News.

Pentru că pe 6 mai, la 6 săptămâni după ce aproximativ 2.000 de invitați au primit felicitări prin care erau invitați la “Încoronarea Majestăților Lor Regele Charles al III-lea și Regina Camilla”, a primit inelul de regină consoartă și i-a fost pusă pe cap Coroana reginei Maria, o coroană modernizată, făcută inițial pentru soția regelui George al V-lea în 1911.

„Nu-mi pasă ce spune lumea. Nu a fost niciun fel de joc final”, a declarat fiul ei, Tom Parker Bowles, în declarații rare oferite în episodul din 20 aprilie al emisiunii The News Agents. Pur și simplu, a continuat el, „S-a căsătorit cu persoana pe care o iubea și asta s-a întâmplat”.

După cum povestesc prietenii, viitoarea ducesă a uimit încă de la prima lor întâlnire.

Prezentată de o prietenă comună, Lucia Santa Cruz, la un meci de polo din 1970, o Camilla Shand de 23 de ani s-ar fi apropiat de regal și l-ar fi lovit cu o replică de început îndrăzneață. Făcând referire la aventura lui Alice Keppel cu regele Edward al VII-lea, „Ea i-a spus: Oh, știi că străbunicul tău și străbunica mea au fost amanți“, și-a amintit prietenul din copilărie Broderick Munro Wilson într-un reportaj al Dateline NBC din 2005, mai scrie sursa citată anterior.

În timp ce biografa Penny Junor insistă că Santa Cruz a fost de fapt cea care a dat dovadă de obrăznicie, prezentându-i pe cei doi spunând: “Aveți mare grijă, aveți antecedente genetice – atenție, atenție!”, în orice caz, mișcarea a funcționat.

“Îi plăcea faptul că ea zâmbea atât cu ochii, cât și cu gura, și râdea la aceleași prostii ca și el”, a dezvăluit Junor în cartea sa, “The Duchess: The Untold Story”. “De asemenea, îi plăcea că era atât de naturală, ușoară și prietenoasă, nu era în niciun fel copleșită de el, nu era lingușitoare. Pe scurt, a fost foarte încântat de ea și, după acea primă întâlnire, a început să o sune.”

Deși intensă, idila lor inițială a fost de scurtă durată. Decizia lui Charles de a se înrola în Marina Regală a tensionat legătura dintre ei, la fel ca și percepția publică potrivit căreia recepționerului de odinioară îi lipseau câteva atribute necesare. Ea nu avea în sânge o descendență regală și „nu era virgină”, a declarat biograful regal Chris Wilson pentru Dateline, “iar la începutul anilor 1970, oricât de ciudat ar părea, ne doream să avem o Prințesă de Wales care să nu fi fost niciodată în pat cu altcineva”.

După cum relatează E!News, autorul și prietenul Camilei, William Shawcross, a susținut, totuși, că principala lor problemă a fost că ea s-a îndrăgostit pur și simplu de viitorul soț Andrew Parker Bowles: “Știu că l-a iubit foarte mult pe Andrew”.

În timp ce ea ar fi putut fi îndrăgostită, Charles, care servea în Caraibe la acea vreme, s-a simțit zdrobit când a aflat că fosta sa parteneră era gata să se căsătorească. Detaliat de Junor, “I s-a părut deosebit de crud, a scris el într-o scrisoare, că după “o relație atât de fericită, pașnică și reciproc fericită”, soarta a decretat ca aceasta să dureze doar șase luni.”

Dar cei doi au rămas apropiați în timp ce Camilla l-a născut pe fiul Tom (prințul fiind numit chiar naș) și apoi pe fiica Laura, și, în cele din urmă, la sfârșitul anilor 1970, potrivit informațiilor, povestea lor de dragoste s-a reluat.

Wilson susține chiar că uniunea a avut binecuvântarea soțului Camilei. „Aristocrației engleze îi place să își servească familia regală, iar Andrew Parker Bowles era pregătit să își dea soția pentru țara sa. A fost perfect în regulă”, a declarat el pentru Dateline.

Și totuși, aranjamentul nu a convenit tuturor.

În timp ce Charles o curta, și destul de repede s-a căsătorit, pe Lady Diana Spencer, fosta educatoare de grădiniță a devenit suspicioasă față de prietena apropiată a bărbatului ei, cerând chiar ca Camilla să nu participe la nunta lor cu 3.500 de invitați la Catedrala St. Paul’s din 1981.

Și, deși regretata prințesă a descris perioada care a urmat jurămintelor lor, inclusiv sosirea prinților William și Harry, ca fiind “unii dintre cei mai fericiți ani”, în 1989 știa că trebuie să rezolve așa-numita problemă Camilla.

În ceea ce ea a catalogat drept “unul dintre cele mai curajoase momente” ale căsniciei sale în biografia lui Andrew Morton din 1992, Diana: Her True Story, prințesa a confruntat-o pe Camilla în timp ce aceasta sărbătorea cea de-a 40-a aniversare a surorii sale Annabel.

Apărută neinvitată, Diana a întrerupt cu îndrăzneală o discuție între Camilla, Charles și un prieten bărbat, explicând că are nevoie de o discuție rapidă. “Vocea din interiorul meu mi-a spus: “Fă-o!””, și-a amintit Diana mai târziu într-o conversație înregistrată și dată lui Morton. “Am spus: “Știu ce se întâmplă între tine și Charles și vreau să știi asta”.”

O Camila neînfricată nu a tresărit. “Mi-a spus: ‘Ai tot ce ți-ai dorit vreodată. Ai toți bărbații din lume care se îndrăgostesc de tine și ai doi copii frumoși, ce mai vrei?'”, și-a amintit Diana. “Așa că am spus: ‘Îmi vreau soțul’. I-am spus Camillei: ‘Îmi pare rău că vă stau în cale… și trebuie să fie un iad pentru amândouă. Dar eu știu ce se întâmplă. Nu mă tratați ca pe o idioată'”.

Curând, totul a luat sfârșit. Într-un incident din noiembrie 1992, supranumit „Camillagate”, mass-media a publicat înregistrări private ale unei conversații telefonice intime dintre Charles și Camilla. Pe parcursul celor opt minute de conversație senzuală de la culcare, printre altele, Charles i-a spus Camillei că o iubește.

Difuzarea acestor cuvinte a marcat sfârșitul oficial al uniunii dintre Charles și Diana. În decurs de o lună, prim-ministrul John Major a anunțat că s-au separat. Deși Camilla nu avea să pună capăt în mod oficial căsătoriei cu Parker Bowles decât trei ani mai târziu, publicarea înregistrărilor a însemnat că toată lumea putea să înceteze să se mai ascundă.

Într-un interviu din 1994, Charles a mărturisit adulterul său, insistând că s-a străduit să îi rămână fidel Dianei, „până când a devenit clar că mariajul s-a destrămat iremediabil”.

Opinia Dianei a fost mai succintă. Deși a recunoscut că a avut o aventură cu jucătorul de polo James Hewitt, ea a explicat în mod faimos principala lor problemă într-un interviu la BBC: „Eram trei în căsnicie, așa că era cam aglomerat.”

Odată cu plecarea Dianei, Charles și Camilla au fost nerăbdători să devină un cuplu oficial. Dar mai întâi au trebuit să se confrunte cu reacția inevitabilă și, uneori, aparent imposibil de depășit. Bower a dezvăluit în cartea sa că Charles a început curând să facă campanie pentru a obține aprobarea publicului, dar cel mai dur critic al său era acasă.

Potrivit lui Bower, Charles și-a confruntat mama într-o seară din 1995, în timp ce se adunau în salonul de la proprietatea scoțiană Balmoral a familiei, în Scoția, implorând-o să nu intervină în relația lor.

regele-charles-cum-se-mentine-2SeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 4

Cu toate acestea, regretata Regină nu era de acord.

Spre surprinderea lui Charles, ea a răspuns cu tărie: nu va tolera adulterul lui și nici nu o va ierta pe Camilla pentru că nu l-a lăsat pe Charles în pace pentru a permite căsniciei sale să se refacă”, a scris Bower. “Ea și-a descărcat furia că el a mințit în legătură cu relația sa cu ceea ce a numit “femeia aceea rea” și a adăugat: “Nu vreau să am nimic de-a face cu ea”.

Lupta dificilă a perechii a devenit tot mai grea după ce Diana a murit într-un accident de mașină în 1997. Imediat după ce a aflat de moartea fostei sale soții, Charles și-a făcut griji în legătură cu consecințele. Detaliat Bower, “Charles striga: ‘Toți vor da vina pe mine, nu-i așa? Lumea va înnebuni complet'”.

Înfuriat, într-adevăr. Timp de ani de zile, în timp ce el și Camilla încercau să-și reconstruiască relația, duo-ul s-a confruntat cu critici copleșitoare. Potrivit lui Wilson, susținătorii loiali ai regretatei Prințese a Poporului au mers chiar până într-acolo încât au aruncat cu chifle de pâine în Camilla în timp ce aceasta se uita într-un supermarket. “A fost oribil”, și-a amintit Camilla într-un interviu acordat în 2017 revistei You din The Mail on Sunday. “A fost o perioadă profund neplăcută și nu aș vrea să îl fac pe cel mai rău dușman al meu să treacă prin asta”.

Dar chiar și în momentele cele mai grele, notează amicul William Shawcross, nu a trecut niciodată la ofensivă. “Întotdeauna a fost discretă și nu a căutat niciodată să răspundă”, a declarat el pentru Dateline. “Niciodată nu s-a înjosit, dacă vreți, spunând: “Trebuie să am ziua mea pe prima pagină a presei tabloide”, și cred că acesta este un semn teribil de putere din partea ei”.”

Tactica ei, în schimb, a fost să se concentreze pe acțiuni caritabile (printre proiectele ei preferate: Societatea Națională de Osteoporoză, alfabetizarea și prevenirea violenței sexuale) și să se îndrepte încet-încet spre lumina reflectoarelor alături de Charles.

La un an de la moartea Dianei, ea i-a cunoscut pe William și Harry. În anul următor, perechea a ieșit oficial în public, ieșind împreună de la petrecerea de ziua surorii ei, în timp ce 200 de fotografi se înghesuiau să surprindă momentul.

Până în 2000, ea a depășit cel mai mare obstacol de până atunci. După ani de zile în care a refuzat să participe la aceleași evenimente ca și Camilla, chiar și refuzând să participe la aniversarea a 50 de ani a lui Charles în 1998, regina a acceptat să fie în aceeași încăpere cu iubita fiului ei, răspunzând afirmativ la o petrecere pentru regele Constantin al Greciei.

Foto: Profimedia

A apărut ediția de mai a revistei Avantaje. Luna aceasta v-am pregătit materiale interesante, numai bune de savurat dimineața la cafea… În primăvara lui 2023 Avantaje îți este cel mai bun aliat pentru inspirație, informație și entuziasm. Afli lucruri noi sau poate deja știute dar noi te ajutăm să le certifici și să le structurezi. 

Iată o mică parte din cuprinsul ediției:

  • Acidul hialuronic este o super-moleculă pe care o avem cu toții în organism. Ce face acidul hialuronic? Îți spunem noi: are super-puteri: este capabil să amâne procesul de îmbătrânire cutanată.
  • Există superstiții care ne pot schimba viața? Prinși în vârtejul clocotitor al vieții moderne, ignorăm deseori, zeci și zeci de „reguli' ale binelui și răului, un fel de legi nescrise, transmise de secole, din generație în generație și după care se conduce lumea misterioasă a semnelor ascunse.
  • Povești urâte de pe TINDER: Iată câteva povești, cât se poate de adevărate, cu protagoniști care au avut curajul să se destăinuie despre dezastrul care se poate ascunde în spatele unor întâlniri „match by Tinder'.
  • Ai colegi dificili? Există conflicte la serviciu? Iată cum trebuie să te comporți: micile neînțelegeri sau conflictele pe care le ai la serviciu îți pot face viața un chin. Nu le lăsa să-ți afecteze randamentul și eficiența, ci găsește modalități prin care defectele colegilor să-ți fie utile ție.
  • Cum se face un shooting de copertă? Fără cei patru pioni importanți, niciun shooting nu e relevant. Tiberiu Arsene, Cristian Buca, Mirela Macovei și Alexandra Calafeteanu sunt departe de a fi simpli pioni într-un proiect de imagine: ei sunt adevărații alchimiști care transformă obișnuitul în remarcabil. 

https://magazines.ringier.ro/brands/avantaje/

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete