Povestea cutremurătoare a unei mame: Unul dintre copii își abuza sexual frații

O mamă a trei copii care a descoperit că unul dintre fii îi abuza sexual pe ceilalți doi a ales să-și spună povestea pentru a ajuta și alte familii.

Într-o noapte de octombrie din 2020, Hope, o mamă de 40 de ani, mamă a trei copii, s-a dus să se asigure că cei doi băieți mai mari se pregătesc de culcare. L-a găsit pe băiatul de 13 ani sub pătură, în timp ce băiatul de 10 ani stătea în cealaltă parte a camerei în halat de baie, dar ceva nu părea în regulă în această scenă.

„Am simțit asta în stomac”, a povestit Hope (un pseudonim) pentru PEOPLE.

Și-a adus copilul de 10 ani în camera ei și l-a interogat cu blândețe. „În cele din urmă, a spus că fratele său i-a atins părțile intime și că el i-a atins părțile intime ale fratelui său”, spune ea. „La momentul respectiv, nu aveam nicio idee despre gravitatea a ceea ce se întâmpla”.

Mai târziu, Hope și soțul ei au aflat adevărul îngrozitor: cel mai mare dintre ei îl abuzase sexual pe fiul lor mijlociu timp de aproximativ un an. „Credeam că era un joc pe care îl jucau frații”, le-a spus fiul mijlociu. Dezvăluirea a zdruncinat liniștea familiei.

„Este ușor să arăți spre un adult care abuzează un copil și să spui: Ești un monstru. Dar copilul meu care a făcut acest lucru nu este un monstru. Eu l-am născut și l-am crescut”, spune Hope. `Am simțit că am avut doi copii bolnavi care aveau mare nevoie de ajutor în moduri foarte diferite.”

În dimineața de după descoperirea ei devastatoare, Hope a făcut programări la terapie pentru cei doi băieți. Și-a dat seama că terapeuții vor fi obligați din punct de vedere legal să raporteze abuzul, „dar știam că trebuie să o fac”.

Câteva zile mai târziu, un ofițer al serviciului de protecție a copilului a venit la ei acasă. „Nu m-am putut abține să nu le spun: Suntem o familie normală!. Eram doi părinți educați, cu slujbe bune, fără traume în familie. Singura dată când văzusem că se întâmplă așa ceva era în filme”, a declarat femeia pentru sursa citată.

Poliția l-a interogat pe fiul lor mai mic, precum și pe cel de-al treilea și cel mai mic copil al lor, pe atunci în vârstă de doar 6 ani, a fost atât de speriat încât a urinat în timpul interogatoriului. Ulterior, au aflat că și el suferise abuzuri.

Toată lumea era șocată și nu înțelegea cum a putut un băiat care nu cu mult timp în urmă iubea Lego și Power Rangers, să-și molesteze frații.

„L-am întrebat: Ți-a făcut cineva asta?“, spune Hope. Răspunsul lui: nu. Ulterior, el a spus că un tutorial de pe YouTube, adecvat vârstei, pe care l-a găsit când avea 8 ani, l-a condus la conținut sexual explicit pe dark web, de unde i-a venit ideea.

Eram sub acea gândire naivă de genul 'Copiii mei nu s-ar uita niciodată la așa ceva'", spune Hope.Dar acele videoclipuri au devenit curiozități din viața reală. Și, în loc să vină la noi cu întrebări, a încercat lucrurile cu fratele său, care îl adoră și are încredere în el.”

După ce l-au interogat pe cel mai mare dintre ei, poliția le-a spus lui Hope și soțului ei că trebuie să îl scoată imediat din casă. „Noi cinci stăteam în sufragerie plângând și îmbrățișându-ne, băieții mei luându-și la revedere unul de la celălalt, niciunul dintre noi nu înțelegea ce avea să se întâmple în continuare”, spune Hope. „Soțul meu s-a dus la un hotel cu cel mai mare dintre ei, iar eu am căzut pe podea cu ceilalți doi băieți ai mei, plângând.”

Disperată după sprijin, Hope a intrat pe internet în căutarea unor familii aflate în situații similare. “Tot ce îmi doream era să vorbesc cu o singură persoană. Să cunosc o mamă care să-mi spună: ‘Am fost în locul tău’. Înțeleg'”, spune ea. “Dar nu exista nimic. Sentimentul de izolare era atât de intens încât era sufocant.”

Ulterior, femeia a găsit o altă victimă a abuzului sexual între frați și au fondat 5Waves.org, un site care oferă sprijin și educație familiilor care se confruntă cu acest tip de traume.

Pentru familia lui Hope, durerea este încă foarte prezentă. “Există momente în care a ajuta un copil se simte ca o trădare a celuilalt copil și invers, deoarece tipul de atenție, sprijin și dragoste de care au nevoie sunt atât de diferite”, spune ea. cel mai mare dintre ei a urmat un program de tratament de 18 luni.

Autoritățile nu au depus acuzații împotriva băiatului cu condiția ca acesta să termine programul. El a făcut acest lucru la începutul acestui an și, după ce a fost supus unei evaluări psihosexuale, s-a constatat că prezintă un risc foarte scăzut de recidivă.

În calitate de frați supraviețuitori, cei doi fii mai mici ai ei s-au luptat cu sentimente complicate: “Fiul meu mijlociu se simte enorm de vinovat: ‘Este vina mea că fratele meu a plecat. Mi-e dor de el'”, spune Hope. De-a lungul acestui program, fiii ei nu au putut să se vadă unul pe celălalt în persoană, dar, ca parte a tratamentului său, cel mai mare i-a citit o scrisoare fiului mijlociu prin Zoom.

„Și-a asumat responsabilitatea pentru fiecare lucru detaliat care s-a întâmplat între ei doi și a spus lucruri de genul: ‘Nimic din toate acestea nu este din vina ta. Tu nu ai făcut nimic. Mă bucur că le-ai spus mamei și tatei. Mă bucur că primesc ajutor. Te iubesc. Înțeleg dacă nu vei mai avea încredere în mine niciodată. Nu-ți voi mai face rău niciodată”, spune Hope. A făcut un apel similar după aceea cu fratele mai mic.

Deocamdată, familia trăiește în continuare separat: Cel mai mare este la un mic internat din sud-estul țării pentru elevii cu autism înalt funcțional. (A fost diagnosticat cu această afecțiune anul trecut.) Școala, care este conștientă de trecutul său, a ajutat la facilitarea unei terapii externe pentru a continua tratamentul pentru comportamente sexuale dezadaptative, o altă măsură pe care familia o ia pentru a preveni viitoarele abuzuri.

În fiecare săptămână, familia are apeluri Zoom împreună când băieții joacă Uno sau Scrabble: “Băieții mei mai mici au temeri și anxietăți în legătură cu fratele lor, dar dragostea pare să fie mai presus de asta. Ei întreabă când pot vorbi cu el și dacă se va întoarce acasă”.

Într-o zi, Hope vrea să le spună că da. „Există o dorință enormă de a ne reuni din nou familia, atunci când va fi în siguranță și când va fi momentul potrivit”, a mai spus ea revistei People.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Povesti adevarate