Decizia neașteptată a unei tinere de 28 de ani: „Mi s-au îndepărtat ambii sâni, chiar dacă nu am cancer”

O tânără a decis să își îndepărteze ambii sâni, deși nu avea cancer. Stephanie Germino, acum în vârstă de 29 de ani, știa încă de la 15 ani că riscul ei de cancer la sân era extrem de ridicat.

La doar 27 de ani, mama unui copil din Florida, SUA, a decis să facă o dublă mastectomie pentru a împiedica cancerul să se dezvolte vreodată.

Asta după ce a fost testată pozitiv pentru gena BRCA1, o mutație care crește riscul de cancer de sân.

„Am fost foarte afectată, dar nu am luat-o ca pe o condamnare la moarte. Eram deja conștientă de faptul că în familia mea existau antecedente de cancer de sân, deoarece bunica mea maternă a suferit de două ori de această boală. Când aveam în jur de 15 ani, mama mea m-a așezat la masă și mi-a spus că este purtătoare pozitivă a mutației genetice BRCA1. Acest lucru m-a expus la un risc mult mai mare și acum sunt conștientă că, din punct de vedere statistic, am 87% șanse de a face cancer mamar și ovarian”, a explicat Stephanie, potrivit The Sun.

Spre deosebire de majoritatea femeilor care se supun operației de extirpare a sânilor, Stephanie a decis să nu-și facă implanturi mamare, rămânând în schimb cu pieptul plat.

„Multe dintre prietenele mele au avut complicații și unele chiar au fost îndepărtate. După ce m-am gândit bine, nu prea mi-a plăcut aspectul sânilor reconstruiți, așa că am decis că vreau să am sânii plat și că mă voi simți mai bine așa”, a explicat Stephanie.

Ea a spus că s-a simțit ca și cum sânii ei “își serviseră deja scopul” după ce l-a hrănit pe fiul ei Josiah (acum șase ani) când era bebeluș. Stephanie s-a operat la vârsta de 28 de ani. A avut sprijinul familiei, iar acum se simte mai încrezătoare ca niciodată cu pieptul ei plat.

„Nu mi-am iubit niciodată sânii și nu i-am văzut niciodată ca pe un semn de feminitate, așa că atunci când am fost diagnosticată nu a fost o decizie dificilă să fac o dublă mastectomie. Doar pentru că societatea împinge această idee că sânii reprezintă feminitatea nu este adevărat, nu trebuie să-ți faci implanturi, poți să te rămâi fără sân și asta nu te face mai puțin femeie', a mai sus tânăra în vârstă de 29 de ani.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Povesti adevarate