Poveste despre frumos cu Mirela Purice

Despre experienta de a fi pe coperta

Cand am aflat de campania «si tu poti fi pe coperta», un gand mi-a trecut prin minte, «de ce nu eu»? Asa ca m-am hotarat sa sintetizez in cateva randuri ceea ce fac si sunt, am selectat cateva fotografii reprezentative cu mine si …e-mail trimis.

Apoi, am uitat complet, fiind mai degraba bucuroasa ca mi-am asumat participarea, decat sa ma gandesc efectiv cum ar fi daca chiar as fi pe coperta.

De aceea, cand am fost sunata, mi-a luat ceva timp pana sa-mi dau seama ce doreste de la mine doamna draguta de la telefon.

Singura curiozitate pe care am avut-o a fost legata de cine va face fotografiile, iar cand am auzit ca e vorba despre Gabriel Hennessey, am stiut ca va fi bine.

De cum am ajuns la sedinta foto, am ramas placut surprinsa de frumoasa locatie, apoi de machiajul pe care nu-mi mai venea sa-l sterg dupa si…oh, da.. hainele… le-as fi îmbracat pe toate…

Am purtat cele mai frumoase rochii, nu stiu cum, dar stilista a nimerit exact genul meu de haine, parca ma stia, iar totul s-a desfasurat atat de natural si firesc, de parca ma stiam deja cu toata echipa.

Vreau sa fiu chiar eu povestea, nu doar sa o citesc!

Mi-am dorit mereu sa aflu cum functioneaza mintea umana. Ce anume ii determina pe oameni sa ia anumite decizii sau sa reactioneze intr-un anume fel.

Unul dintre lucrurile invatate in acest domeniu e asumarea, asa ca atunci cand afirm ceva, o fac la persoana I singular.

Am realizat ca ar fi bine sa incep sa inteleg ce ma determina pe mine sa simt sau sa relationez intr-un anume fel si abia apoi voi reusi sa-i inteleg pe cei din jur cu adevarat.

Astfel am început cursurile Facultatii de Psihologie si stiintele Educatiei. Apoi, am aflat ca acesta e numai un prim pas catre adevarata cunoastere de sine si am decis sa incep doua scoli de psihoterapie: Societatea de Psihoterapie Experientiala Romana (institutul SPER) si Asociatia Romana de Psihanaliza de Cuplu si Familie – ce m-au format ca psihoterapeut.

Poti face dezvoltare personala oricand daca esti constient de propriile stari, reactii, in raport cu tine si cu ceilalti, dar atunci cand esti prea centrat pe asta, poti pierde esenta si anume prezentul, starea de a fi constient de ce si se intampla aici si acum.

Cea mai eficienta dezvoltare personala o fac in relatie cu cineva.

Cartile ma ajuta sa inteleg mecanismul, dar atat. Relatia ma ajuta sa cresc si sa ma maturizez emotional.

Scolile de terapie, precum si terapia individuala mi-au schimbat modul de a gandi si m-au ajutat sa ma re-creez pe mine insami.

Cele mai importante lucruri pe care le-am invatat au fost urmatoarele:

1 Evit sa iau personal atitudinea cuiva fata de mine fiindca in spatele acelui comportament exista intotdeauna o cauza care in procent de 90% nu are legatura directa cu mine.

2 Agresivitatea reprezinta o cantitate de energie cu un potential enorm, iar daca invat sa o polarizez pozitiv, adica o exteriorizez si o folosesc intr-un mod constructiv, devine un mare atu.

Citeste tot articolul in Revista Avantaje, editia februarie 2013

Vezi si Dana Argesan ,,Ma inspira oamenii si lucrurile frumoase,,

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Povesti adevarate