Popularitatea ducilor de Sussex, serios zdruncinată

Popularitatea ducilor de Sussex, serios zdruncinată

Popularitatea Prințului Harry și a soției lui, Meghan Markle, este într-o scădere dramatică după interviul exploziv acordat de cei doi lui Oprah Winfrey. Acesta este rezultatul unui sondaj efectuat de YouGov în zilele de 10 și 11 martie.

Interesant este faptul că singura membră a familiei regale de la Buckingham care nu a fost afectată de dezvăluirile făcute de ducii de Sussex în interviul cu pricina este însăși Regina Elisabeta a II-a.

Opinia publică din Marea Britanie pare divizată în două în acest moment. Potrivit rezultatelor sondajului efectuat de YouGov în rândul a 1.664 de britanici, mai puțin de jumătate dintre aceștia (45%) îl susțin pe Harry, majoritatea lor, respectiv 59%, fiind tineri cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani.

În schimb, britanicii care nu îl mai simpatizează pe Harry sunt în proporție de 48%, conform YouGov, ceea ce înseamnă o scădere a popularității acestuia cu 15 puncte comparativ cu precedentul sondaj, efectuat la începutul lunii martie.

În ceea ce o privește pe Meghan, 31% dintre cei chestionați, adică trei din zece britanici, au o părere pozitivă despre ea, în timp ce 58% (șase britanici din zece) au o opinie negativă despre fosta actriță.

Prin comparație cu precedentul sondaj, popularitatea lui Meghan a scăzut cu 13 puncte. Peste jumătate dintre persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani (55%) o plac pe Meghan, în timp ce 32% dintre aceștia nu o agreează.

În ceea ce privește popularitatea lui Meghan în rândul britanicilor cu vârsta de peste 65 de ani, lucrurile stau chiar mai rău comparativ cu Harry, doar 13% dintre aceștia vând o părere pozitivă despre ducesa de Sussex.

Rezultatele sondajului YouGov reprezintă o adevărată lovitură pentru Harry și pentru Meghan deoarece ei se bucurau de o mică creștere a popularității în rândul britanicilor înainte de interviul difuzat de postul american de televiziune CBS.

Ducii de Sussex nu sunt singurii care și-au văzut popularitatea zdruncinată după respectivul interviu. Dintre participanții la sondaj, 42% dintre britanici au acum o părere negativă despre Prințul Charles, în scădere cu șase procente comparativ cu rezultatele sondajului de la începutul lunii martie. De asemenea, numărul persoanelor care îl privesc favorabil pe Charles a scăzut de la 57% la 49%.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete