Pomme du Sima, desertul conceput de Florin Dumitrescu pentru soția sa

Pomme du Sima, desertul conceput de Florin Dumitrescu pentru soția sa

Florin Dumitrescu este unul dintre cei mai apreciați chefi bucătari din România. Recent, el le-a povestit fanilor săi că și-a cucerit soția cu talentul său culinar, astfel că i-a preparat un desert pe care l-a numit Pomme du Sima.

Dincolo de cariera fantastică pe care o are în domeniul gastronomiei, Florin Dumitrescu este și un familist convins. Își iubește soția și fetițele mai presus de orice, iar acest lucru se poate observa în postările dese de pe rețelele de socializare.

Tot în social media, cunoscutul chef le-a împărtășit fanilor ingredientele pe care le folosește pentru desertul care poartă numele soției sale. Pomme du Sima este de fapt un măr verde îmbrăcat în foietaj cu scorțișoară, caramel și frișcă cu piper.

„Eram la începuturile relației noastre și am întrebat-o ce ar trebui să conțină un desert care să fie pe placul ei. Mi-a spus că adoră caramelul și merele coapte. Am încercat să creez un desert care să o reprezinte și cred că am reușit. A rămas fără cuvinte! Era foarte impresionată. După ce l-a savurat mi-a spus că e cel mai bun desert pe care l-a gustat vreodată. Așadar, am avut succes, având în vedere că suntem de atunci împreună', a povestit Florin Dumitrescu.

Juratul de la „Chefi la cuțite' a făcut publică rețeta Pomme du Sima. Nu este deloc complicat, însă rezultatul este fabulos de delicios. Iată care sunt ingredientele de care aveți nevoie și cum se prepară.

Ingrediente:

  • 4 mere verzi Golden
  • unt
  • lămâi
  • coniac
  • scorțișoară
  • ouă
  • frișcă
  • zahăr brun
  • piper
  • aluat de foietaj
  • lapte bătut

Mod de preparare:

Merele se spală, se curăță de coajă, iar cotoarele se înlătură. Lămâile se storc, se adaugă apă și merele se pun în acel suc obținut timp de câteva minute.

Într-un vas separat se pun două ouă, patru lingurițe de zahăr, o linguriță de scoțișoară și se bat împreună.

Merele care au stat în sucul de lămâie cu apă se trec pe rând prin oul bătut. Se așează o fâșie lată de foietaj și se rulează mărul. Ulterior, merele se ung cu lapte bătut și se țin la cuptor preț de 30 minute la o temperatură de 170 de grade.

Prepararea caramelului: 250 de grame de zahăr brun se topesc într-o oală până se rumenește puțin. Apoi se adaugă puțin coniac și se flambează. În compoziția obținută se pune smântână lichidă (100 ml) și o lingură de unt. Se ia oala de pe foc și se adaugă puțină sare.

Într-un vas separat se prepară frișca din 100 ml de smântână lichidă bătută. Mărul învelit în foietaj se așează pe o farfurie, se adaugă caramelul și apoi frișca. Pentru un surplus de savoare, Florin Dumitrescu presară puțin piper.

Foto: Captură Youtube

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete