,,Magia,, de pe platoul Lasithi din Creta

avantaje.Creta.28.05.2014

Nimeni nu poate contesta frumuseţea ademenitoare a insulei greceşti Creta, care practic te hipnotizează şi te vrăjeşte cu absolut tot ce are ea mai frumos. Pe lângă plajele cu nisip fierbinte, apele cu valuri agitate şi calme pe alocuri, zonele montane şi văile cu iarbă proaspată, Creta este un adevărat tărâm al fericirii.

Sate tradiţionale fermecatoare

Munţii Dikti din Creta ,,îmbrăţişează' un magnific platou încărcat cu mori de vânt, un loc bogat unde agricultorii plantează răsaduri, cereale şi pomi fructiferi.

O plimbare pe platoul Lasithi te va scoate din aria obişnuitului şi te va ,,planta' exact în sfera minunilor, pentru că vei fi captivat de peisajele panoramice, de locurile pitoreşti şi de natura virgină care se păstrează cu o eleganţă desăvârşită.

Drumul spre platou nu este oarecum, ci încărcat cu mănăstiri şi schituri, în care poţi intra pentru a te relaxa puţin şi a te umple de energia divină. Odată ajuns în acest loc te vei îndrăgosti de forma satelor aşezate în cerc, dar şi de tradiţiile şi obiceiurile locurilor.

Unul dintre cele mai pitoreşti sate de pe acest platou, pe care merită să îl vizitezi este Kritza, întins de-a lungul colinei, cu case în stil grecesc simplu, cu flori atârnate la geam şi pe verandă, varuite în alb strălucitor. Dacă îti plac suvenirurile ,,masive'  de aici îţi poţi achiziţiona câteva lucruri ţesute manual, broderii, tricotaje covoare şi danteluri.

Te vei putea plimba printre măslini şi citrici, iar frumosul miros îti va rămâne adanc împregnat în nas şi haine mult timp după ce ai plecat din acest sat pitoresc.

Peşteri încărcate cu mit

Dacă îti plac miturile şi vrei să trăieşti si tu unul chiar pe pielea ta, atunci nu trebuie să ratezi o vizită către peştera în care a fost ascuns Zeus. De o altă peşteră vei da, dacă alegi un alt sat tradiţional pentru vizită şi anume, Tzermiado care şi acesta te va impresiona datorită bunătăţii şi ospitalitătii localnicilor. Pestera Trapeza de lângă acest sat, a servit drept lăcaş de înmormântare în epoca prepalatiala, pentru locuitorii minoici, ca mai apoi în cea neaolitica să fie folosită ca adăpost şi locuinte.

Madalina Isar

Sejur Creta Grecia

Hotel The Village Resort&Aquapark 4*- incepand cu 495 euro/persoana, 7 nopti cazare cu all inclusive, transport cu avionul agentia Gulliver Tours (www.gullivertours.ro ), 021/794.75.07

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Vacanta