Plantele care țin răceala și alergiile la distanță. Trebuie să le ai și tu în dormitor

CONȚINUT VIDEO AVANTAJE

Răcelile de sezon și alergiile sunt tot mai frecvente în această perioadă, iar pe lângă tratamentele naturale ce au capacitatea de a crește imunitatea, foarte important este ca și mediul în care ne desfășurăm activitatea să fie unul curat și care să țină bacteriile la distanță. Plantele oxigenează aerul din orice încăpere, iar specialiștii au descoperit că ținute în dormitor, anumite plante ne protejează de răceală.

Numeroase studii au demonstrat care sunt beneficiile plantelor pentru organism și cum ele pot reduce insomnia, stresul și pot îmbunătăți starea de spirit. Pe lângă toate aceste elemente esențiale, anumite plante luptă împotriva răcelilor, ținând la distanță microbii, care sunt la tot pasul în această perioadă.

Plantele care țin răceala la distanță

1. Areca

Sigur ai și tu această plantă în locuință, fără să știi cât de importantă este aceasta pentru sănătate. Folosită mai mult ca plantă decorativă, areca are rolul de a elimina substanțele poluante din orice încăpere. Această plantă nu numai că ține răceala la distanță, însă dacă deja te confrunți cu simptomele asociate acestei afecțiuni, areca îți desfundă simțurile și te ajută să respiri mult mai bine, tocmai pentru că eliberează umezeală în aer.

2. Aloe vera

Din aloe vera pot fi obținute o mulțime de loțiuni și creme, însă această plantă te poate ajuta doar prin simpla ei prezență. Ea eliberează în mod constant oxigen, îmbunătățește calitatea aerului și elimină microbii.

3. Iedera

Iedera nu este doar o plantă de exterior, ci poate fi ținută și în interiorul locuinței. Aceasta reușește să elimine mucegaiul din orice încăpere în doar 12 ore, evitând astfel apariția problemelor respiratorii, potrivit dailymail.co.uk.

4. Spathiphyllum

După denumire sigur nu o cunoști, dar aspectul îți este cu siguranță familiar. Această plantă a intrat în mai toate casele românilor și efectele sale pentru organism sunt spectaculoase. Spathiphyllum te ajută să ai un aer mereu proaspăt în cameră și elimină substanțele nocive.

5. Planta păianjen

Planta păianjen elimină 90% din toxinele din dormitor în doar 2 zile. Aceasta este de mare ajutor mai ales în cazul persoanelor ce suferă de alergii.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

7 plante care te apară de rele. Ține-le mereu la tine în casă!

Top 3 plante pentru arderea grăsimilor și tonifierea pielii

Cum te ajută cuburile de gheață să îți îngrijești plantele de cameră

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Video