‘Placinta’ taraneasca in stil italian
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/mu-plugins/rro-admin/assets/img/no-picture.jpg)
Legume gustoase si carne consistenta – un preparat aplaudat la scena deschisa
Timp de gatit: 1 ora si 55 minute
557 calorii, 27 g grasimi per portie
Ingrediente:
- 3 linguri ulei de masline
- 1 ceapa, tocata marunt
- 2 codite de telina, tocate
- 2 morcovi, tocati
- 1 foaie de dafin
- 2 catei de usturoi, tocati
- 500 g carne de porc, tocata
- 500 g carne de vita, tocata
- 300 ml lapte integral
- 250 ml vin alb, sec
- un praf de nucsoara
- 2 conserve de rosii in suc (a 400 g fiecare), tocate
- 700 g cartofi, curatati de coaja si taiati cuburi de 2 cm
- 60 g parmezan, razuit
- 1 lingurita rozmarin, tocat
Mod de preparare:
Intr-un vas, la foc potrivit, incinge uleiul si caleste ceapa, morcovii si telina. Acopera vasul cu capac si tine pe foc timp de 5 minute. Apoi adauga usturoiul, mareste flacara si adauga carnea. Amesteca foarte bine si presara sare si piper negru proaspat macinat. Tine pe foc pana cand se prajeste carnea. Adauga laptele, vinul si nucsoara si lasa sa fiarba inabusit pana cand aproape tot lichidul se absoarbe. Adauga rosiile si fierbe fara capac timp de 1 ora, amestecand din cand in cand.
Cand carnea este aproape gata, incinge cuptorul la semnul 6/200oC.
Fierbe cartofii timp de 5 minute si apoi scurge-i de apa. Scutura energic strecuratoarea, adauga parmezanul, uleiul ramas si presara sare si piper. Toarna compozitia de carne intr-un vas rezistent la cuptor, asaza cartofii deasupra si presara rozmarinul.
Da la cuptor timp de 25 de minute, pana cand cartofii se rumenesc si se patrund.
Pofta buna!