Personalitățile născute în Zodia Leului pe 5 august. Află cine s-a născut pe aceeași dată cu tine!

Personalitățile născute în Zodia Leului pe 5 august, Ada Milea, Neil Armstrong

Personalitățile născute în Zodia Leului pe 5 august, Ada Milea, Neil Armstrong

Personalitățile născute în Zodia Leului pe 5 august ar putea fi denumite lunatice. Ada Milea este o artistă cu o componentă clar nepământeană. Neil Armstrong a fost primul om care a pășit pe Lună. Află de ce sunt supuse unor aprige controverse aceste personaje care s-au născut pe aceeași dată cu tine!

Personalitățile născute în Zodia Leului pe 5 august
ADA MILEA

Ada Milea s-a născut pe 5 august 1975, la Târgu Mureș. Mama ei este medic și, o vreme, în familie s-a vehiculat ideea ca și ea să facă Medicina. Chiar începuse să se pregătească pentru admiterea la facultate. Însă uriașul ei potențial artistic și temperamentul năvalnic de Leoaică au măturat complet proiectul.

A  A absolvit Universitatea de Artă Teatrală din Târgu Mureș, actorie. A fost actriță la Teatrul Național din Târgu Mureș, apoi a devenit artist independent. S-a axat în special pe muzică. A înregistrat 13 albume și a semnat muzica pentru mai multe spectacole de teatru și filme. A fost invitată să colaboreze cu „ Cirque du Soleil' din Montreal. Însă felul în care au vrut să-I altereze personalitatea artistică a determinat-o să renunțe și să se întoarcă acasă.

Este una dintre cele mai controversate vedete din România. Stilul ei muzical este unic, chiar șocant. Textele sunt caracterizate prin umor negru, dincolo de care se află o critică tăioasă. De câte ori a scos o piesă sau un album, părerile au fost împărțite foarte net. În timp ce unii au considerat-o genială, alții au acoperit-o cu epitete dure.

Numai titlurile unor piese și albume explică de ce Ada Milea este o artistă controversată:

  • Aberații sonore
  • Republica Mioritică România
  • Absurdistan
  • Text: „Hai sa dam topoare la popoare/ Sa sculpteze fiecare-n fiecare'

Personalitățile născute în Zodia Leului pe 5 august
NEIL ARMSTRONG

Neil Armstrong s-a născut pe 5 august 1930. A rămas în istorie ca primul om care a pășit pe Lună. La 20 iulie 1969, misiunea Apollo 11 reușește aselenizarea. Neil Armstrong a ieșit primul din modulul lunar. Acela a fost momentul în care a rostit celebra replică: „Un pas mic pentru om, un pas uriaș pentru omenire'.

Ceea ce mulți n-au luat în considerare este că, în urma lui, la doi pași, pășea Buzz Aldrin, colegul de misiune. Iar șeful misiunii, Michael Collins, se afla în capsulă pe orbită în jurul Lunii. El era cel care avea grijă, între altele, ca cei doi să se întoarcă în siguranță.

În ultimii ani, au apărut voci – unele chiar au strâns un inventar impresionant de argumente – care pun la îndoială veridicitatea misiunii Apollo 11. De ce flutura steagul în vid? Ce se reflecta în casca lui Armstrong? Și alte asemenea întrebări care au alimentat teoria că totul a fost o înșelătorie.

Mihaela Serea
Foto: Hepta, Wikipedia, Nicu Cherciu (foto Ada Milea)

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Timp Liber