Personalitatea parfumului tau

E prezent in paginile tuturor revistelor pentru femei. Specialistii ti-l recomanda cu caldura, iar micul ecran ti-l aduce in casa in fiecare zi. Sa fie oare parfumul potrivit si pentru tine?

Cumpararea unui parfum poate deveni o problema. Exista sute de esente pe care le-ai putea alege dar, din pacate, nu poti mirosi decat cateva inainte ca nasul tau sa nu mai poata face diferenta.
Cum poti sa afli anticipat care este genul tau de parfum? Raspunsul se afla in imediata ta apropiere: “adulmecand” in propria bucatarie, in gradina sau chiar in dulapul cu lenjerie, poti descoperi si poti invata sa recunosti notele ce dau caracterul fiecarui parfum.
Fie ca e vorba de citrice, rufe proaspat spalate sau flori, toate aceste mirosuri le vei regasi si in standurile magazinelor de parfumerie.

CITRIC

Notele de citrice dau parfumurilor acea prospetime intensa, acidulata, pe care o simti cand desfaci coaja unui grepfrut.
Fiindca se evapora destul de repede, ele sunt folosite ca note de varf in parfumuri – sunt primele pe care le sesizezi, dar si primele care dispar.

Pentru a-ti da seama daca acestea sunt preferatele tale, incearca sa mirosi portocale, lamai, grepfrut. Mai poti incerca ceai Earl Grey, care contine esenta de bergamota – un fruct citric necomestibil – sapunuri cum ar fi Fa, gel de dus Palmolive cu grepfrut rosu si chiar detergent de vase cu lamaie.
Daca acestea sunt aromele tale favorite, poti alege cK One, Chanel Cristalle, Chanson de Vie (bergamota si lamaie).
Daca esti in cautarea unui parfum similar pentru el, iti recomandam Eau Sauvage (Christian Dior) sau noul Cobalt de la Coty.

FLORAL

Florile sunt inima multor parfumuri, dar deseori este dificil sa alegi nota preferata din aceste combinatii. De aceea, notele florale sunt grupate in asa numite acorduri (cand combini iasomie si trandafir, de exemplu, obtii o nota aparte, mult mai complexa).
Parfumurile mono-florale, cu o singura nota predominanta, au o puritate aparte, astfel de mirosuri ajutandu-te sa apreciezi personalitatea parfumului, precum si a florii pe care acesta o contine.

Unele creme, contin esenta de trandafir. La fel si unele produse de machiaj, precum rujurile Chanel.
O gradina ramane insa locul ideal pentru a-ti alege floarea preferata.
Daca e iarna, nu trebuie decat sa intri intr-o florarie pentru a obtine acelasi rezultat. Miroase pe rand trandafiri, garoafe, frezii, tuberoze. Primavara, cauta aromele inconfundabile ale lacramioarei, liliacului si magnoliei.
Dintre parfumuri, iti putem sugera So Pretty (Cartier), cu aroma de trandafir, Diorissimo, cu lacramioare, Envy (Gucci), cu aroma sa originala de floare de vita-de-vie, Tommy Girl (Tommy Hilfiger), cu violete, liliac si magnolie, Watt Feminine Line, cu muscata si zambila, Splendor (Elizabeth Arden), cu esente de frezie salbatica, crin de apa si mac, Esprit Bleu (Rene Garraud), cu iasomie, iris si heliotrop, Pleasures (Estee Lauder) cu cele trei variante florale diferite.

PROASPAT – CURAT

Daca iti place cum miros asternuturile proaspat spalate sau rufele intinse la uscat in bataia soarelui, e bine sa stii ca acest miros este dat de notele create sintetic, denumite aldehide, pe care le contin detergentii. Folosite in parfumuri, acestea le confera o nota aparte.

In mod surprinzator, mirosul proaspat al detergentilor poate proveni si din aroma de mosc, care este insa mai puternica, mai definita decat cea a aldehidelor.
Briza marii, taria aerului curat dupa o noapte de vara pot fi si ele “simulate” prin note olfactive sintetice, asa-numitele note de apa.

Cele mai la indemana produse cu miros de curatenie sunt cele din gama detergentilor, balsamurilor pentru rufe sau sapunurilor. Produse cum ar fi detergentul Tide sau sapunul Dove contin atat note florale, cat si aldehidice.
In privinta parfumurilor, te poti orienta spre L’Eau par Issey Miyake, L’Eau par Kenzo, White Linen Breeze de la Estee Lauder sau Chanson D’ Eau de la Coty.

ORIENTAL – CONDIMENTAT

Parfumurile cu nota predominanta de mirodenii sunt caracterizate in general ca “orientale” si au la baza esente calde, de durata, cum ar fi vanilia sau lemnul de santal. Daca vrei sa simti “valurile” de arome ale unui parfum oriental, nu trebuie decat sa deschizi dulapul in care pastrezi mirodeniile. Esenta de vanilie, pulberea de scortisoara, coriandrul, cuisoarele te vor ajuta sa iti faci o idee.

Mai poti incerca sa mirosi pudra de talc pentru copii, care de cele mai multe ori are un parfum vanilat. Pentru a simti aroma de santal, ambra sau patchouli, incearca sa arzi betisoare parfumate.
Condimentele te transporta intr-o lume apropiata si, in acelasi timp, foarte indepartata: fac parte din “peisajul” atat de familiar al bucatariei tale si poarta in ele misterul exotic al Orientului. Multe din parfumurile renumite combina notele orientale cu cele florale, insa anumite femei prefera ca accentele de mirodenii sa fie dominante in parfumul pe care il folosesc.

Daca esti genul “oriental”, iti vor placea cu siguranta parfumuri cum ar fi Shalimar (Guerlain) si Tocade (Rochas), ambele bazate pe vanilie, Un Air de Samsara (Guerlain), cu o nota puternica de santal, Opium (Yves Saint Laurent) si Coco (Chanel), cu bogatia lor de note “spicy”, Mira-Bai (Chopard), cu ambra si santal invaluite in acorduri pralinate, Just Me (Montana), cu esente de ghimbir si piper.

O data ce ai ales…

Acum stii ce tip de parfum preferi. Iata si cateva sugestii privind modul in care trebuie sa il aplici:

  • Respecta “cercul personal” in care trebuie sa se simta parfumul tau. Acesta este o zona de circa o lungime de brat in jurul tau, pe care nu ar trebui sa o depaseasca mirosul parfumului. Altfel, va parea strident si ii va deranja pe cei din jur.
  • Parfumul se ridica o data cu trecerea timpului. De aceea, aplica parfumul de jos in sus, incepand cu incheietura mainii si decolteul si urcand spre lobii urechilor si tample. Daca il vei aplica numai pe lobii urechilor, el va disparea foarte repede.
  • Modul tau de alimentatie poate influenta mirosul si intensitatea parfumului. O dieta bogata in grasimi si condimente va face parfumul mai intens. In zilele cand ai de gand sa mananci usturoi, nu te parfuma. Altfel, parfumul tau se va “acri” datorita mirosului acestui aliment.
  • Durata parfumului pe piele este influentata si de tipul de ten. Tenurile grase il vor retine mai mult, datorita substantelor uleioase naturale secretate in cantitate sporita, in timp ce tenul uscat va necesita o aplicare mai frecventa a parfumului, care dispare mult mai repede pe un astfel de ten.
  • Daca porti un ceas de mana cu curea de piele, nu aplica parfum pe incheietura respectiva. Cureaua de piele risca sa modifice neplacut mirosul parfumului tau.
  • Mirosul parfumului persista cel mai mult pe par, mai ales daca acesta este lung. Frecandu-se intre ele, suvitele de par elibereaza treptat mirosul si il fac sa reziste mai mult. Singura conditie este ca, in cazul in care folosesti parfumuri diferite, sa iti speli parul de la o zi la alta.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Frumusete