Pericolul ce se ascunde în bradul de Crăciun. Cu ce probleme de sănătate te poți confrunta?

pericol bradul de Crăciun

Împodobirea bradului de Crăciun este o tradiție ce s-a transmis din generație în generație și care este respectată cu sfințenie în orice casă. În timp ce unele persoane aleg să împodobească un brad artificial, există oameni care preferă bradul natural, în special pentru parfumul puternic pe care îl răspândește în întreaga locuință.

Cei care își doresc să simtă mireasma de brad în locuința lor aleg ca în fiecare an să cumpere un brad natural. Chiar dacă o mulțime de persoane fac această alegere, specialiștii sunt de părere că cel mai bine ar fi ca bradul natural să fie ținut afară și nu în interiorul locuinței, iar explicația lor este cât se poate de simplă.

Ce pericol se ascunde în bradul de Crăciun?

Adus din mijlocul naturii, pe toată suprafața bradului există o mulțime de acarieni, molii, păduchi sau păianjeni. Pentru că iarna temperaturile sunt scăzute, aceste vietăți intră într-o stare de hibernare. Atunci când bradul este adus în locuință, temperatura ridicată face ca acestea să revină la viață, lucru care îți poate cauza o serie de neplăceri.

Bjarte Jordal, profesor la Muzeul Universității din Bergen, este de părere că pe suprafața bradului pot trăi în jur de 25.000 de vietăți, potrivit mirror.co.uk. Odată ajunse la căldură, acestea pot pune în pericol sănătatea celor care se confruntă cu diferite tipuri de alergii. Pentru cei care nu sunt alergici, micile vietăți nu reprezintă un pericol.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

De ce trebuie să ai o Crăciuniță în casă și cum o îngrijești ca să reziste cât mai mult timp?

Ai brad natural la ghiveci de Crăciun? Uite cum îl plantezi în gradină, după sărbători

Cum poți face lumânări parfumate la tine acasă? Miresmele Crăciunului îți vor învălui locuința

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Avantaje.ro