113 copii, în pericol de TBC, la Calafat

O doctorita consulta un copil la plamani

O doctorita consulta un copil la plamani

Potrivit mediafax.ro, peste o sută de copii de la o grădiniţă din Calafat sunt acum testaţi de medici, asta după ce una dintre îngrijitoarele lor a fost depistată cu TBC.

Acest caz, semnalat la o grădiniţă cu program prelungit, structură a Şcolii Gimnaziale “Gheorghe Brăescu din Calafat, a creat panică în rândul copiilor preşcolari şi evident în cel al părinţilor.

Citeşte şi Noua schema de vaccinare pentru copii

Despre acest fapt, Lavinia Craioveanu, Inspectorul şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj a declarat “Directoarea m-a informat că îngrijitoarea a fost diagnosticată cu TBC şi i-am spus să informeze de urgenţă Direcţia de Sănătate Publică. S-a decis testarea copiilor care au intrat în contact cu îngrijitoarea şi s-a făcut dezinfecţia sălilor sub supravegherea autorizată a celor de la DSP. (…) Sunt 113 copii în total. Vom verifica dacă îngrijitoarea respectivă a luat contact şi cu bucătăria, dacă avea asta în fişa postului şi toate cele ce decurg'.

Conform spuselor doctorului Ştefan Popescu, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Dolj, cei care se ocupă de testarea copiilor sunt medicii de la Dispensarul de Pneumoftiziologie din Calafat.

De asemenea, acesta a adăugat: S-a decis ca toţi contacţii, membri ai familiei şi cei de la serviciu, să fie testaţi. Vor fi efectuate aceste examinări în cursul zilei de astăzi şi mâine (luni şi marţi – n.r.)“.

Citeşte şi Fii sănătos! Fii responsabil! Vaccinează-te!

Sursa: mediafax.ro

Sursa foto: shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
Retete
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri