Pentru gurmanzi, cele mai bune locuri unde poți lua masa în Skiathos!

Mic paradis bogat în păduri de pini și binecuvântat cu aproape 70 de plaje dintre cele mai frumoase, Skiathos este un magnet pentru iubitorii de natură, pasionații de cultură și, cel mai important, pentru gurmanzi.

Dacă ți-ai propus să descoperi insula Skiathos în noul sezon turistic, îți poți rezerva încă de pe acum un sejur de la AeroVacanțe! Turoperatorul a lansat Ofertele Early Booking 2020 la pachetele cu zbor charter din Timișoara (dar și București și Cluj-Napoca) ce beneficiază de tarife tentante de la 299 euro/persoană! Pachetele turistice includ: 7 nopți de cazare cu mese conform programului ales, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, taxe de aeroport și asistență turistică!

Tradiții gastronomice bine păstrate

O escapadă gastronomică în Skiathos înseamnă un adevărat răsfăț pentru papilele gustative. Servite pe fundalul vederilor de poveste asupra Mării Egee, preparatele locale sunt gătite după rețete străvechi îmbinând cu desăvârșire arta culinară grecească cu cea mediteraneană și influențele otomane. Unele dintre deliciilele pe care le poți încerca în Skiathos, se pregătesc doar aici pe insulă, astfel că este foarte posibil să nu mai ai ocazia să le încerci în alte locuri din Grecia.

Bucătăria grecească se bazează foarte mult pe fructe de mare, pește, carne de miel și capră, ulei de măsline și multe ierburi și mirodenii, fiind o simfonie pentru simțuri începând de la aromă și până la culoare. Skiathos este unul dintre locurile din Grecia care excelează la capitolul gastronomie, deținând un număr foarte mare de restaurante tradiționale în ciuda dimensiunii sale reduse de aproape 50 kmp.

Locații splendide unde poți servi masa

Cu puternice rădăcini în cultura persană și cea otomană, musacaua gătită în Skiathos este total diferită de cea pe care o vei încerca în alte locuri din Grecia, incluzând în plus pe lângă carne și roșii, legume precum vinete, ceapă, asezonate din plin cu usturoi, rozmarin și brânză de capră. Una dintre tavernele unde poți încerca un astfel de preparat este Taverna Calma, o locație tradițională înconjurată de o grădină cu flori bougainvillea aflată foarte aproape de plaja Agia Paraskevi.

Localnicilor din Skiathos le place să petreacă foarte mult timp la masă, astfel că înainte de servirea preparatelor principale se delectează cu „mezedes'- un fel de aperitive compuse din salată de vinete, ardei, brânză hallomi sau feta, humus, măsline – servite alături de un pahar de ouzo sau tsipouro. Cele mai bune meze le poți servi în Taverna Mouragio aflată în portul nou din capitala Chora, unde te vei bucura atât de atmosfera tradițională, cât și de priveliști fascinante spre mare.

Sărmăluțe în foi de viță, saganaki cu fructe de mare, caracatiță, midii, calamar pe grătar, cârnați loukaniko, chifteluțe keftethes, iepure gătit în vase de lut la foc molcom sau roșiile cu diverse umpluturi yemista, sunt doar câteva dintre preparatele locale cu care te poți delecta dacă alegi să iei masa în celebrul Restaurant Windmill deschis într-o veche moară de vânt aflată pe cea mai înaltă culme a orașului Skiathos.

Pentru deserturi locale pregătite în Skiathos, precum revani (un fel de pandișpan cu făină de grâu, nuci și mult sirop de lămâie și portocală), înghețată din iaurt de capră cu miere de pin sau fructe proaspete, loukoumades (gogoșele mici scăldate în miere și tăvălite în nucă și scorțișoară), kataifi cu mult fistic, galaktoboureko (o plăcintă cu cremă de lapte, griș, miere și portocală), poți alege populara Tavernă Infinity Blue aflată pe plajă în Kolios, de unde ai poate cele mai bune priveliști spre insula vechină, Skopelos.

de Mădălina Isar
Sursa foto: pixabay.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Huff
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Avantaje.ro