Pavel Bartoș: de 12 ori „bucurie“

pavel bartos

Am numărat de câte ori a spus în cele de mai jos „mă bucur: de douăsprezece ori și îl cred de fiecare dată. Este fericit ca soț și tată a trei fetițe încântătoare: Eva, Rita și Sofia. Este răsfățatul micului ecran și privilegiatul scenei Teatrului Odeon.

pavel bartos

Cum ai ajuns să fii actor? Majoritatea actorilor spun că timiditatea i-a împins. Este adevărat și în cazul tău? Ești timid?

Nu cred că asta a fost calitatea care m-a împins spre a alege această meserie. Cred că ceea ce m-a împins către actorie a fost că cei din jurul meu au constatat că am talent, iar eu n-am avut încotro și a trebuit să le dau dreptate.

N-ai jucat niciodată dramă? Adică n-ai putea face într-o zi un rol foarte sobru sau chiar un rol tragic?

Ba da, și tocmai de aceea îi invit pe cei care nu m-au văzut până acum jucând într-o dramă, la Teatrul Odeon, să vadă „Natură moartă cu nepot obez, unde joc un supraponderal de 170 kg, care are parte din plin de toate obstacolele pe care greutatea și, implicit, cei din jurul lui, i le provoacă.

Ce fel de actor crezi că ești? Îmbraci rolurile cu personalitatea ta sau tu te îmbraci în ele?

În fiecare rol pun mult din sufletul meu și mă bucur pentru acest lucru. Fiecare personaj are ambalajul său, iar eu trebuie să-i găsesc forma potrivită.

Rolurile din teatru te marchează, pleci din ele puțin modificat?

Rolurile din teatru îmi asigură evoluția artistică, mă fac să caut foarte multe lucruri pe care nu le bănuiam în mine și mă bucur că le și găsesc.

Ca actor, ce-ți oferă filmul și nu-ți oferă  teatrul? Și viceversa.

Consider că un echilibru între teatru, film și televiziune este binevenit. Mă bucur că am parte în fiecare spectacol, seară de seară, de emoția directă cu spectatorii – în teatru. Mă bucur din plin că am parte de emisiunile, amploarea și notorietatea pe care mi le oferă televiziunea. Mă bucur de experiența senzațională pe care mi-o dă filmul, experiență pe care mi-o doresc din ce în ce mai mult.

Cu ce actor din vechile generații ți-ar fi plăcut să te întâlnești pe scenă?

Cu Birlic, cu Dem Rădulescu, cu Jorj Voicu, Ștefan Mihăilescu Brăila, George Constantin și lista e lungă, din păcate…

Cum e atmosfera într-un studio în care se înregistrează voci pentru desene animate? Mai mult distracție sau mai multă muncă?

Este foarte multă muncă, pentru că, neavând condițiile pe care le au studiourile de la Hollywood, noi trebuie să facem performanță într-un studio 2/2, dar datorită echipei, regizorului și bucuriei pe care mi-o oferă astfel de momente, cred că mă descurc destul de bine.

Nu te simți prea acaparat de televiziune? Nu simți că porți marca producțiilor de mare notorietate la care lucrezi?

Nu, absolut deloc. Consider că am ajuns la statutul la care pot alege emisiunile la care particip, mă bucur că am parte de rolurile pe care le am la teatrul Odeon și mă bucur că notorietatea din televiziune am putut s-o transfer în teatru și astfel mă bucur de  sălile pline în care joc.

Tu și Smiley – sunteți atât de diferiți! Totuși, ceva  trebuie să fi avut în comun de la început…

Da, în comun aveam un  producător senzațional, Mona Segall. Acum, încrederea totală pe care o avem unul în altul, prietenia  deosebită de care avem parte și, bineînțeles, anii de experiență. Și toate astea, pe fondul împlinirilor profesionale de care ne bucurăm.

pavel bartos 3

Cât timp mai ai pentru familie?

Normal, familia este pe primul plan.

Și mă bucur că am timp din ce în ce mai mult, pentru că mă încarc foarte mult din ce mi se întâmplă acasă, mă echilibrează și mă  motivează.

Fac orice să stau cât mai mult cu familia mea. Bineînțeles că niciodată nu e de ajuns.

Un ajutor la teme – te bagi?

Da, mă bag pe partea umanistă a temelor, din când în când, și-mi prind urechile pe partea reală, dar mă bucur că o am lângă mine pe soția mea, care rezolvă într-un mod senzațional toate aceste lucruri.

Începi deja să te simți tată de adolescentă? Au început puseurile de personalitate, dilemele?

Ai mei copii au avut puseuri de personalitate de cum s-au născut, doar că toate astea sunt acum la puterea a treia. Niciodată nu o să fiu foarte pregătit. Învăț, doar, să fiu un bun părinte și, în același timp, un prieten al fetițelor mele.

Ce NU trebuie să faci niciodată, dacă vrei să ai pace și armonie în casă?

Eu nu-mi pun problema așa. Încerc să fac cât mai multe lucruri care sunt legate de  contexte și personalități diferite și, ajungând la un consens, ai și armonie în familie. În primul rând, trebuie să-l asculți și pe cel de lângă tine.

pavel bartos 2

În ce te putem vedea în această iarnă?

În primul rând, în spectacolul „Gaițele, pecare-l joc de 14 ani la Odeon, în regia lui Alexandru Dabija, cel mai longeviv spectacol de teatru din București, apoi în „Liniște! Sărut. Acțiune!, în regia lui Peter Kerek, „Aventurile lui Habarnam, în regia lui Alexandru Dabija, „Pyramus & Thisbe 4 you, în regia lui Alexandru Dabija, în „Natură moartă cu nepot obez, în regia lui Eugen Făt, „Titanic vals', în regia lui Alexandru Dabija și, bineînțeles, în cea mai recentă premieră, „Family affairs, în regia lui Radu Afrim.

Cum e spectacolul „Family Affairs'?

Este un spectacol așa cum nu te aștepți să fie un spectacol și tocmai asta îl face incitant – de aceea, vă invit cu mare drag să-l vedeți.

Mihaela Serea

Foto: revista Viva!, Pro Tv, Teatrul Odeon, Mihaela Marin

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Timp Liber