Parga, orașul cochet din inima pădurilor de pini

Parfumat, cosmopolit și cu o mulțime de construcții cu arhitectură simpatică, Parga te invită să-i explorezi bogățiile, pe ale sale străduțe în pantă, brodate de magazine moderne și restaurante unde se servesc cele mai bune fructe de mare.

Parga

Între tradiții și modernitate

Parga nu este chiar cea mai cunoscută destinație din Grecia, dar cu siguranță este stațiunea în care tradițiile și obiceiurile au fost păstrate foarte bine, de-a lungul vremii. Bucătăria și meșteșugul sunt încă transmise din generație în generație, doar arhitectura construcțiilor trădează aspectul tipic grecesc.

Casele răsfirate pe alocuri, în special pe dealul care pare că năvălește în marea de un albastru intens, sunt pictate în nuanțe jucăușe. Roz, roșu, albastru sau galben, cu balcoane care dau în mare, de care stau atârnate zeci de ghivece cu floricele mediteraneene. Mirosul este inconfundabil, un fel de briză sărată amestecată delicat cu pini, leandri și hibiscus. Te amețește, mai ales la amiază când temperaturile urcă cu ușurință la 32 de grade. Plimbă-te pe faleza orașului, peisajele sunt atât de pitorești, încât ai impresia că te afli în grădina raiului.

Bijuteria din Epirus este mai mult decât se prezintă la prima vedere

Dovezile vechilor civilizații care au “stăpânit” tărâmul încă sunt păstrate. Timpul a lăsat totuși semne pe clădirile medievale, și așa puține la număr. Dar frumusețea lor nu a fost distrusă. Castelul Venețian este cel mai exemplar monument al orașului, pe care trebuie să îl vezi. De la ruine se vede cel mai bine orașul, mai ales pe timp de seară când mii de lumini se întrevăd în zare.

Dacă vrei să faci plajă, stațiunea stă foarte bine și la acest capitol. Foarte aproape de centrul orașului se află o fâșie lungă cu nisip cunoscută tot sub denumirea de Parga. Este cea mai aglomerată zonă, unde te poți relaxa în bătaia soarelui, pe șezlongurile elegante. Nisipul este fin, parcă cernut prin cea mai fină sită, iar apele sunt cristaline, perfecte pentru practicarea oricărui sport de apă. Exact ca un paradis!

de Mădălina Isar

 

Sejur Parga

Vila Dimas 2*- de la 186 euro/persoana, 7 nopți de cazare fără masă, transport autocar, transferuri, asistență turistică. Detalii pe www.besttourism.ro, call center 031/226332

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Timp Liber