Parfumul tău ești TU. Iată de ce ar trebui să ți-l creezi singură
Ne încântă simțurile și ne învăluie trupul. Ne poartă departe în galaxii neștiute și ne deschide sertare din suflet pe care nu știam că le avem. Ne zăpăcește, năucește și ne adâncește în melancolii uitate. Este parfumul. Cartea noastră de vizită. Parfumul tău ești TU, te reprezintă. Iată de ce ar trebuie să ți-l creezi singură.
Ieși din mulțime, creează-ți propriul parfum!
Este un dar clasic: să oferi sau să primești un parfum. Dacă notele, buchetul și siajul ți se potrivesc, ești o norocoasă. Dar, la fel ca tine, pot fi tot atâtea zeci, mii, sute de mii de alte femei, care se bucură de aceeași aromă. Dacă faci parte din acel segment de femei care consideră că parfumul personal este precum cartea de vizită, ar trebui să te gândești serios să-ți creezi propriul parfum.
Parfumul tău, care să te reprezinte. Care spune lumii despre tine tot ceea ce vrei tu să se știe: că ești romantică sau visătoare sau că adori diminețile când soarele își arată prima rază și simți sub tălpi stropii de rouă. Sau că ești o Șeherezadă călătoare prin Levant, prin dune de nisip, printre mirodeniile sacre ale orientului. Parfumul tău ești TU. Iată de ce ar trebui să ți-l creezi singură.
Un pas uriaș pentru tine, nu-i așa? Să-ți creezi singură propriul parfum? Și dacă nu-ți iese din prima, nu-i nimic! Nu renunța. Află cât mai multe informații despre uleiurile esențiale, despre notele de bază, de mijloc și de vârf. Despre uleiul de bază pe care se sprijină temelia oricărui amestec divin. Așteaptă și măsoară să vezi în cât timp se evaporă uleiurile esențiale, în ce se transformă și cum se deschid împreună alegerile aromelor tale. S-ar putea să te surprindă.
Te-ai decis? Iată de ce ai nevoie pentru a-ți crea propriul parfum:
Ulei de bază: 3 ml ulei de jojoba sau migdale
10 ml alcool etilic pur
2 linguri apă distilată
Recipient cu pulverizator închis la culoare
25 de picături ulei esențial – 7 pentru nota de bază, 7 pentru nota de mijloc, 6-7 pentru nota de vârf, 3 picături pentru legătura între arome.
Aceste uleiuri esențiale îți creează corpul parfumului, iar aroma finală e dată de combinația și prietenia dintre ele în interiorul sticlei.
Notele de bază sunt cele care rezistă cel mai mult pe piele și pe haine.
Notele de mijloc se evaporă cel mai repede.
Notele de vârf sunt cele pe care le simți primele dar se volatilizează imediat.
Foto: Shutterstock
Florentina Mușat
Citește și:
Ce trebuie să faci pentru ca mirosul de parfum să reziste mai mult timp pe pielea ta