(P) Vizită istorică în Atena

Atena

Atena

Atena este fără îndoială un muzeu în aer liber, cu situri istorice magnifice care se amestecă foarte bine cu atracții moderne, ideale pentru a umple de bucurie un sejur activ de 1 Mai. De la atracții istorice la muzee interesante, biserici, piețe aglomerate și străzi comerciale, Atena le are pe toate, pentru încântarea fiecărui vizitator. 

Simboluri arhitecturale ale capitalei

Acropola este unul dintre cele mai faimoase situri istorice din lume, vechea cetate oferind imagini magnifici pe măsură ce urci spre Orașul de Sus și Parthenon. Muzeul Acropole a fost recent restaurat pentru a scoate în evidență și mai mult esența acestui loc istoric. Parthenonul a fost de asemenea renovat ca parte a proiectului de restaurare, considerat bijuteriea Atenei și a întregii Europe.

Continuă vizitele în trecut cu Agora Antică, situată chiar sub Acropole, care a fost loc de întâlnire și de tranzacționari pentru locuitori încă din timpurile biblice. Arhitectura magnifică a Agorei se remarcă și datorită faptului că multe dintre piesele originale au fost conservate sau restaurate, iar cele mai fine artefacte grecești au fost salvate și expuse în muzeu.

În plus, pe lângă caracteristica de piață publică, aici era locul unde oamenii se adunau pentru a discuta despre afaceri, politică, evenimente curente, univers și multe alte subiecte incitante. Unul dintre marii predicatori care au vorbit aici a fost Pavel, care a ținut un discurc într-un loc de întâlnire special numit Areopagus, care păstrează și astăzi o placă cu predica Apostolului sculptată în partea laterală a rocii.

De la muzee la atracții moderne

Unul dintre cele mai importante muzee din Atena, care se încadrează foarte bine la peisajul general încărcat de istorie, este Muzeul Național de Arheologie, unde poți admira piese de bronz masive și sculpturi impresionante ale mitologiei grecești și lumii antice. Giganticele statui de bronz recuperate din mare, de la Capul Artemision, se numără printre cele mai impresionante exponate.

Nicio excursie în Atena nu este completă fără o excursie într-una dintre cele mai vechi și mai dinamice cartiere ale sale, Plaka, ce cucerește cu străzile sale labirintice, unde cu bucurie te poți pierde într-o zi însorită, numai bine pentru a admira cele mai remarcabile exemplare ale arhitecturii neoclasice și galerii de artă.

De Geanina Ichim

Oferte Speciale City Break 1 Mai

City Break Atena – tarife de la 149 euro/persoana, 2 nopti de cazare fara masa la hotel de 2*, transport avion, taxe de aeroport. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Vacanta