(P) Vacanţa de Paşte, în cea mai verde insulă din Marea Ionică

corfu

corfu

Insula Corfu, considerată un adevărat paradis natural datorită frumuseţilor luxuriante pe care le adăposteşte, este locul perfect pentru a petrece sărbătorile pascale alături de cei dragi, unde poţi descoperi tradiții noi pe care grecii le respectă îndeaproape. 

Tradiţii pascale deosebite

La începutul postului, locuitorii își confecționează o păpușă cu șase picioare, care simbolizează săptămânile rămase până la marea sărbătoare. Apoi, în fiecare vineri, rup câte un picior al păpușii, care nu are ochi, gură și nas, pentru a nu vedea, simți și mirosi mâncarea. În Marţea Mare, locuitorii din Corfu se pregătesc de Paşte cu o curăţenie generală şi îşi vopsesc aleea şi pervazul casei în alb.

Bulevardul Liston, unul dintre cele mai aglomerate ale insulei, este luat cu asalt de către credincioși, în Noaptea Învierii, iar o suită impresionantă de preoți oficiază slujba. Bunătăţile pe care grecii le pun pe masă cu această ocazie sunt dintre cele mai delicioase, unele pe care şi noi le avem în comun, oferind astfel un uşor seniment de acasă', cu ouă roşii, prăjitura tsoureki şi preparate din miel.

Paste in Corfu

Frumuseţile insulelor greceşti

Corfu te aşteaptă să-i descoperi minunile naturale, lagunele albastre uluitoare împrejmuite de păduri luxuriante, de unde şi popularitatea insulei ca fiind cea mai verde din Marea Ionică. Într-o escapadă de paște poți descoperi impresionantele construcții specifice veneţienilor, mănăstiri şi situri arheologice, precum şi muzee care găzduiesc colecţii deosebite ale istoriei, culturii şi etnografiei greceşti.

Îți poți începe incursiunea pe străzile orașului vechi Kerkyra, care se află în patrimoniul mondial UNESCO. Acesta găzduiește o mulțime de clădiri cu arhitectură specific venețiană, dar și două fortărețe impunătoare pe care nu ar trebui să le ratezi.

De Geanina Ichim

Paște insula Corfu

Aparthotel Porto Marina 3* – tarif de la 185 euro + 429 lei/persoana, 4 nopti de cazare cu demipensiune, masa festiva de Paste cu program folcloric, vizitele mentionate in program, transport autocar, insotitor de grup. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vacanta