(P) Constantin și Elena, cea mai veche stațiune bulgărească

Constantin si Elena

Constantin si Elena

Situată spectaculos într-o pădure de chiparoși, cu o combinație uluitoare de plaje nisipoase, dealuri smețe care ascund izvoare minerale și o istorie frumoasă, Constantin și Elena este o perlă bulgărească pe coasta Mării Negre de bifat în această vară. 

Stațiunea preferată a familiilor cu copii

Turiștii găsesc în Constantin și Elena pe lângă liniște și aer montan proaspăt, plus o mulțime de facilități de petrecere a timpului liber. Stațiunea este cunoscută pentru băile termale pe care le găzduiește cu izvoare bogate în minerale și nămol care tratează diverse afecțiuni, de la cele la nivelul pielii, până la probleme de ordin ginecologic.

Grație numeroaselor centre de tratament care se găsesc aici, reușește să atragă un număr foarte mare de turiști europeni, printre care cehi, polonezi, români și nemți. Tot aici vei găsi și un număr mare de resorturi all inclusive dotate cu SPA-uri și parcuri acvatice pentru zile de vacanță reușite mai ales dacă călătorești alături de cei mici.

Obiective turistice pe care trebuie să le descoperi

Constantin și Elena găzduiește câteva atracții istorice demne de luat în calcul. Una dintre cele mai interesante este Palatul Regal de vară Euxinograd, un domeniu complex împrejmuit de grădini botanice spectaculoase. Arhitectura Palatului este grandioasa, asemănătoare castelului Saint-Cloud de lângă Paris, decorat cu basoreliefuri cu steme regale franceze.

Inițial, Palatul Regal purta denumirea de Sandrovo, dar mai târziu din dorința soției regelui Ferdinand, Maria Luiza a fost schimbat în Euxinograd provenind de la numele latin al Mării Negre – 'Pontus Euxinus' sau 'marea cea primitoare'.

'Orașul ospitalier', așa cum regii l-au supranumit, Constantin și Elena este o bijuterie unică pe țărmul bulgăresc și cea mai veche stațiune a țării. În anul 1908 a fost dezvoltată ca centru balneoclimateric, iar personalități istorice și-au petrecut vacanțele în acest loc binecuvântat de natură.

De Mădălina Isar

Sejur Constantin si Elena

Hotel Aurora 3* – tarife de la 26 euro/persoana/noapte cu all inclusive. *Transport autocar Bulgaria la tarife fara concurenta – tarife de la 30 euro/persoana/dus-intors. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vacanta