(P) Un meniu de Paste delicios include si bauturi alcoolice corect alese!
Sa creezi un meniu de Paste delicios poate sa reprezinte o adevarata provocare. Trebuie sa te asiguri ca aperitivele se potrivesc cu felul principal, dar si cu desertul si ca sentimentul final va fi unul de satisfactie, nu de saturatie. Dar alegerea celor mai potrivite bauturi alcoolice poate sa fie chiar si mai complicata. Mai ales ca mielul este „vedeta' sarbatorilor pascale si este destul de complicat sa gasesti o licoare care sa-i puna gustul in evidenta.
Te afli in locul potrivit! Vei afla din acest articol ce bauturi alcoolice trebuie sa se regaseasca pe masa de Paste.
Scotch
Daca esti adeptul acestei bauturi alcoolice, te vei bucura sa afli ca este o alegere foarte buna atunci cand servesti carne de miel. Il poti consuma inainte, in timpul sau dupa masa. Specialistii recomanda sa gatesti un sos dulce, cu note de ciocolata si espresso, care sa accentueze gustul foarte bogat al whisky-ului tau preferat.
Tequila
O tequila triplu distilata va avea un gust foarte rafinat, care va „taia' din grasimea specifica mesei de Paste. Notele pe care le capata in urma procesului de maturare si fermentare in butoaiele de stejar ofera o nota subtila foarte placuta acestei bauturi alcoolice. Adauga niste rozmarin in reteta, pentru a scoate in evidenta caracteristicile tequilei. Un sos pe baza de castravete si menta este, de asemenea, recomandat pentru a scoate in evidenta gustul „crocant' al bauturii.
Vodka
Daca pe platoul cu carne de miel se va afla si o branza delicioasa, precum Gorgonzola, atunci trebuie neaparat sa incluzi in meniu si o sticla de vodka. Carnea grasa de miel, precum si gustul puternic al branzeturilor, vor fi echilibrate de cantitatea mare de alcool pur pe care aceasta bautura o contine.
Spre exemplu, poti sa te rasfeti cu o sticla de vodka Taiga Shtof. Gustul acestei bauturi alcoolice este extrem de fin, fiind un distilat pur produs din cea mai calitativa materie prima.
Vin rosu
Exista cateva vinuri rosii care se combina perfect cu mielul. Cantitatea mare de grasime din aceasta carne echilibreaza procentul mare de tanin din aceasta bautura alcoolica si vice versa. Shiraz, Cabernet Sauvignon si Pinot Noir sunt alegeri cu care nu vei da gres. Cabernet Sauvignon poate sa ofere mancarii note de cirese negre, ciocolata, anason si condimente. Pinot Noir are note de ciocolata, trufe si piper verde. Shiraz are un gust imbogatit cu cirese negre, piper, condimente si nuci. Alege un vin rosu care se potriveste gusturilor tale si modului in care vei prepara carnea de miel si poti sa fii sigur ca te vei delecta cu o masa copioasa.
Bere
Daca nu esti adeptul acestor bauturi alcoolice, atunci iti recomandam clasica bere. Pana la urma, sa nu uitam ca se potriveste cu aproape orice fel de mancare, asa ca era normal sa o gasesti si in acest articol.
Bonus: Apa
Nu uita sa te hidratezi constant. Masa de Paste presupune pentru multi dintre noi un numar semnificativ de calorii, asa ca este indicat sa consumi o cantitate cat mai mare de apa, indiferent de ce bauturi alcoolice vei avea pe masa.