(P) Simte magia Crăciunului în piețele vieneze!

În Viena, piețele de Crăciun au o tradiție străveche. Se spune că datează încă din Evul Mediu, când Albrecht I le-a acordat vienezilor privilegiul de a organiza în luna decembrie Krippenmarkt'. De atunci, activitățile și surprizele oferite turiștilor s-au modificat în funcție de vremuri, iar astăzi te poți bucura de tarabele cu delicatese și cadouri în ton cu sărbătoarea.

piata de Craciun de la Viena

Viena se laudă cu peste 20 de piețe de Crăciun

Decorate cu căsuțe mici din lemn și ghirlande, piețele de Crăciun din Viena sunt grandioase. Mirosul dulce de mere și castane coapte, cozonacul tras prin miere și nucile caramelizate îți vor fura simțurile și te vor purta într-un univers al aromelor de sărbătoare.

Încă din noiembrie, cele mai vestite zone ale orașului se transformă în mici sate îmbrăcate în straie de sărbătoare, care vestesc venirea pe lume a Mântuitorului. Fiecare piață tradițională este decorată în stil unic, însă aroma de punch domnește peste întregul oraș.

Nimic nu se compară, însă, cu parfumul dulce de castane coapte, pe care le poți încerca în Piaţa Primăriei Rathausplatz, care se transformă ușor într-un tărâm al poveștilor. Este cea mai mare și cunoscută piață unde vei găsi peste 150 de tarabe unde se vând decorațiuni, cadouri și delicii specifice locului. Tot aici se află și Atelierul lui Moș Crăciun, unde juniorii familiei pot lucra cot la cot cu spiridușii.

În Satul lui Crăciun

Din Maria-Theresien-Platz vei putea cumpăra obiecte de artizanat, lucrate cu drag de vienezi. În perioada Adventului, piața se transformă într-un superb sat de Crăciun cu peste 70 de standuri împodobite cu ghirlande și înconjurate de brazi împodobiți cu luminițe multicolore.

Piața din fața palatului Schönbrunn se transformă cât ai clipi într-un târg cultural de Crăciun. Aici este locul unde se organizează evenimente și concerte de colinde în perioada sărbătorilor, unde cei mici învață despre obiceiurile și tradițiile transmise din generații, și locul unde găsești tarabe pline de obiecte meșteșugărești vieneze.

de Mădălina Isar

 

Piața de Crăciun Viena

Hotel 4*- de la 199 euro/persoană, 4 nopți de cazare cu mic dejun, transport cu autocarul, transferuri, asistență turstică. Detalii pe www.besttourism.ro, call center 031/226332.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Timp Liber