(P) Sibiu, orașul plin de simboluri

Sibiu

Sibiu este una dintre cele mai romantice destinaţii de vacanţă din ţară, un loc plin de farmec pe ale căruit străduţe pietruite să te pierzi o zi întreagă pentru a descoperi construcţii de seamă, cu o deosebită importanţă istorică şi culturală. În plus, foarte aproape de aici, la doar 100 km, poţi vizita splendidul lac glaciar Bâlea, amplasat într-un cadru natural uluitor, la o altitudine de 2040 metri.

Sibiu

Pasajul Scărilor, emblemă a Sibiului

Una dintre cele mai pitoreşti atracţii ale oraşului Sibiu este Pasajul Scărilor, parte dintre fortificaţiile oraşului, construită în secolul XIV din piatră şi din cărămidă, care face legătura dintre Oraşul de Sus şi Oraşul de Jos. De-a lungul acestui pasaj poţi admira patru dintre cele mai frumoase case vechi din Sibiu, construite în secolele XV-XVI, înscrise în lista monumentelor istorice din oraş.

Cunoscut şi sub numele de „Zidul cu Ace', Pasajul cu Scări face legătura între numeroase atracţii deosebite ale Sibiului, cum ar fi Turnul de Poartă, construit în secolul XIV, alături de care este Casa Altemberger-Pempflinger, cea mai importantă construcţie gotică civilă din Transilvania, cunoscută şi pentru că a găzduit Primăria Veche, unde este astăzi Muzeul de Istorie, şi Catedrala Evanghelică din Sibiu, o altă impresionantă clădire gotică din oraş.

Podul Minciunilor, atracţia principală a Sibiului

Unul dintre cele mai faimoase obiective turistice din Sibiu este Podul Minciunilor, cunoscut de fiecare vizitator pentru legendele care i-au purtat faima, şi oricine ajunge în oraş va fi dornic să descopere acest loc de poveste.

Construit în anul 1859, podul metalic familiar şi sub numele de „Podul Culcat' face şi e legătura dintre Oraşul de Jos şi Oraşul de Sus şi între Piaţa Mică şi Piaţa Huet. Inclus în lista monumentelor istorice din Sibiu, Podul Minciunilor este cel mai vechi pod din fontă din ţară şi se întinde pe o lungime de 10,40 metri.

de Geanina Ichim

Curse turistice cu autocarul in Sibiu. Bilete incepand de la 1 euro (fara tva) pe sens. In premiera, acum poti achita calatoria si prin SMS la nr. 7470. Detalii pe www.mementobus.com.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Timp Liber