(P) Rhodos, o insulă cu miros medieval

Dacă vizitezi pentru prima dată Rhodos, trebuie să îți calculezi timpul cu precizie elvețiană, pentru că cea mai renumită insulă din Dodecanez se laudă cu o mulțime de comori gata de explorat. Flancată de plaje lungi și idilice, sate rustice și orașe medievale, Rhodos este destinația momentului pe care te invităm să o descoperi pas cu pas.

Rhodos

Plimbare până în inima capitalei

Cel mai frumos oraș și capitala insulei, Rodos Town, este un melanj perfect între modern, antic și medieval cu străzi care te conduc către altă lume, castele care sfidează timpurile moderne și resorturi care se învârt după soare.

Orașul are acel ceva care te încântă de la prima vedere, un miros specific venețian, bizantin și otoman. Parfumul îl simți cel mai pregnant în zona medievală a orașului, partea veche unde vei găsi ziduri de apărare, porțile fortăreței și castele plin de povești. Majoritatea clădirilor au un stil aparte și arhitectură neogotică atât de elegantă. Te vei surprinde străbătând în tăcere ore în șir  aleile pietruite, fascinată de frumusețea venețiană a orașului vechi.

Lindos, orașul vechi cu case albe

Cocoțat pe o colină de unde poți admira marea în toată splendoarea ei, orașul Lindos este o comoară greu de ignorat. Este una dintre cele mai renumite destinații ale insulei și locația care îți oferă o adevărată lecție de istorie.

Urcă pănă la Acropolă, cea mai veche structură a orașului unde se găsesc o mulțime de construcții antice. Vechiul oraș a fost fondat de dorieni undeva în secolul al X-lea, iar săpăturile arheologice au scos la iveală edificii și resturi ale unor temple închinate zeilor care dovedesc importanța și bogățiile locului.

de Mădălina Isar

 

Sejur Rhodos 

Hotel Lomeniz 3*- de la 359 euro/persoană, 7 nopți de cazare cu mic dejun, transport cu avionul, transferuri, asistență turistică. Detalii pe www.besttourism.ro , call center 031.226.33.25

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Timp Liber