(P) Regiunea Sfakia– mare, soare, plaje și tradiții

Creta primeşte în fiecare an peste trei milioane de vizitatori și, totuși, vei putea descoperi aici zone puţin aglomerate, sate montane liniştite, fără cluburi şi baruri, goluri mici şi plaje izolate, locuri ideale pentru înot, snorkerling şi scufundări. Descoperă acest paradis cu numeroase locuri superbe de vizitat, ce vine numai bine la pachet cu preparate tradiţionale delicioase în tavernele locale.

Creta

Seducătoarea regiune Sfakia

Graţie munţilor înalţi care se întind de la vest la est, sudul insulei Creta rămâne locul preferat al celor care îşi doresc o vizită departe de turismul de masă. Cunoscuţi pentru ospitalitate, muzica, dansurile tradiţionale şi bucătăria sănătoasă, cretanii şi-au luat renumele şi de înverşunaţi atunci când vine vorba despre independenţa lor.

Adesea, de-a lungul timpului, aceştia s-au răzvrătit sub ocupaţie otomană sau veneţiană, cu ajutorul fortificațiilor din sud, unde Sfakia rămăsese practic necucerită, datorită poziţionării pe stâncile abrupte ce atârnă deasupra mării.

Satele de coastă, cum ar fi Lykos, Chora Sfakion, Pheonix, Frangokastello, Loutro sau Agia Roumeli, te cuceresc prin sclipirea de alb şi albastru a caselor tradiţionale cu obloane, iar pentru aventuri în largul mării, îţi recomandăm un drum cu barca până la spectaculoasele plaje Marmara şi Sweetwater.

Tradiţie şi peisaje de poveste

Porneşte în explorarea satelor din munţi, Imbros, Askyfou, Anopoli sau Kallikratis, şi străbate trasee păstoreşti tradiţionale sau descoperă uluitoarele defilee care traversează munţii de la nord la sud. Cele mai impresionante sunt Cheile Samaria, care ajung în mare până la Agia Roumeli.

Regiunea Sfakia, presărate cu sate tradiţionale mici, este de asemenea locul ideal pentru a achiziţiona câteva suveniruri locale care constau în produse precum ulei de măsline, miere de cimbru, ierburi aromate proaspete şi condimente culese de localnici.

de Geanina Ichim

Sejur Creta

Hotel Horizon Beach 3*- de la 399 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu all inclusive, transport cu avionul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.christiantour.ro, sau la telefon 021.270.00.99.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Timp Liber