(P) Recuperarea medicală – șansa la o viață de calitate

Recuperarea medicală este numită și „a treia medicină', fiind o continuare absolut necesară a actului terapeutic. Strâns legată de medicina profilactică și de cea terapeutică, aceasta are scopul de a ajuta bolnavul să își recapete forma fizică și să prevină agravarea afecțiunii de care suferă.

Importanța factorului uman în recuperarea medicală

Psihicul persoanei bolnave este principalul factor care influențează rezultatele recuperării medicale. Dacă pacientul privește negativ întreg procesul și nu crede în reușită, recuperarea medicală poate fi frânată.

În procesul de reabilitare medicală un rol important îl au și persoanele din jurul bolnavului. Acestea trebuie să fie de la bun început alături de el, să manifeste răbdare, să îl înțeleagă și să îl sprijine pe tot parcursul drumului către rezolvare.

De asemenea, reabilitarea medicală trebuie să aibă loc într-un loc special conceput pentru a crea cadrul necesar obținerii celor mai bune rezultate. În acest sens, pe lângă dotări și tehnologii utilizate, este deosebit de important ca recuperarea să fie efectuată cu ajutorul unor medici specialiști cu vastă experiență, care, pe lângă tratamentul specific, oferă și sprijin psihologic pacientului.

Reabilitarea medicală – când este recomandată

Reabilitarea medicală este necesară atât în tratarea unor afecțiuni ușoare, cât și în cazul unor leziuni grave sau după intervenții chirurgicale.

Aceasta nu se adresează unei categorii de vârstă anume, ci poate fi recomandată în egală măsură celor tineri și celor bătrâni, cu mici diferențe. De exemplu:

  • programele de tratament pentru persoanele cu vârste mai mici sunt mai intense și au rezultate vizibile mai rapid;
  • programele de tratament destinate seniorilor au o intensitate mai mică, ce crește pe parcurs și durează, de regulă, mai mult.

Astfel, rezultă că fiecare caz în parte are nevoie de un plan de tratament diferit, creat nu doar în funcție de afecțiune, ci și de alți factori printre care și gradul de rezistență la efort a pacientului sau vârstă.

Serviciile de recuperare medicală vizează o gamă largă de afecțiuni, de la cele post traumatice, la afecțiuni ale coloanei vertebrale, afecțiuni reumatologice, afecțiuni neurologice etc. Acestea sunt, de regulă, recomandate de către medicul specialist care a depistat afecțiunea și a prescris tratamentul medicamentos, fiind necesare pentru a oferi bolnavilor șansa la o viață de calitate.

În cazul traumatismelor și în cel al intervențiilor chirurgicale este indicat ca recuperarea medicală să înceapă cât mai repede posibil, chiar după ce pacientul este considerat stabil.

După ce a primit diagnosticul corect și complet, acesta este preluat într-un departament de recuperare în regim ambulator unde i se construiește un plan de tratament adaptat în funcție de tipul afecțiunii și severitatea acesteia, intervențiile chirurgicale suferite, vârstă, patologii asociate etc.

Polaris Medical – servicii de recuperare medicală cu spitalizare continuă

La Polaris Medical, pacienții pot beneficia de servicii medicale cu spitalizare continuă în secțiile de recuperare neurologică, recuperare cardiovasculară, recuperare medicală și psihiatrie, toate fiind decontate de CAS.

Spitalul Polaris Medical este cel mai mare centru de recuperare medicală din România. Situat în județul Cluj, într-un cadru natural de 58.000 de metri pătrați, acesta permite îmbinarea perfectă a ergoterapiei cu realizarea unor trasee de mers și plimbări prin livadă.

Dat fiind faptul că pacienții pot petrece timp în aer liber, au ocazia să cunoască alte persoane, să se relaxeze și să se bucure de rezultate mai bune.

Polaris Medical dispune de o bază de tratament foarte bine dotată și pune la dispoziția clienților atât servicii de laborator, cât și servicii de imagistică medicală și alte investigații paraclinice. În secția de recuperare medicală, pacienții beneficiază de servicii de:

  • recuperarea patologiei reumatologice – boli articulare degenerative, artroze, boli articulare inflamatorii, boli justa și extra articulare, osoase;
  • recuperarea patologiei cauzate de practicarea activităților sportive – ligamentoplastii, rupturi musculare și rupturi tendinoase;
  • recuperarea patologiei posttraumatice – leziuni vertebro-medulare fără atingeri neurologice, leziuni ale membrelor superioare și inferioare, leziuni ale toracelui;
  • recuperarea artropatiei metabolice – gută și diabet zaharat;
  • recuperarea deficiențelor funcționale din obezitate;
  • recuperarea în domeniul chirurgiei ortopedice – artroplastii, artroscopii.

Abordarea multidisciplinară facilitează procesul de recuperare, iar bolnavii găsesc aici locul ideal în care își pot trata afecțiunile, pot preveni apariția altora și se pot bucura de o viață frumoasă în continuare.

Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Advertorial