(P) Peșteri spectaculoase în Kefalonia

Parcă născute din apa sărată a mării și sculptate de vânt în forme ireale, grotele insulei Kefalonia sunt adevăratele minuni ale naturii din Grecia. Explorează-le în cadrul unui sejur în această vară și lasă-te cucerit de peisaje alături de cei dragi.

Kefalonia

Peștera Nimfelor

Nu departe de orășelul Sami, unde s-a filmat o mare parte din blockbuster-ul 'Captain Corelli’s Mandolin', se află una dintre cele mai spectaculoase grote din Europa – Peștera Melissani, incredibila formațiune calcaroasă care ascunde un lac în culori nemaivăzute. Peștera a fost descoperită întâmplător când tavanul acesteia s-a surpat în urma unui cutremur. De atunci, Mellissani reprezintă unul dintre atuurile principale ale insulei Kefalonia.

Vei ajunge la ea, coborând un tunel cu scări abrupte săpate în grotă. La debarcader vei aștepta pentru a putea închiria o bărcuță care te va plimba pe lacul cu tentă violet. O cameră spectaculoasă cu plafonul surpat ascunde o apă salmastră (o combinație între apă sărată și dulce), de un albastru indigo, care prinde reflexe violet și aurii la orele amiezii când soarele ajunge deasupra tavanului.

Grota Drogarati

Pentru a ajunge la această peșteră, se traversează un canal îngust. Camera cu formă arcuită este decorată cu un șirag impunător de stalactite în nuanțe verzui peste care au crescut mușchi și alge. În sala cu formă rotundă au loc concerte de muzică simfonică pe toată perioada verii, datorită acusticii bune, dar care durează maximum 10 minute.

Mii de turiști ajung în această peșteră impresionați de peisaje și de temperatura constantă pe tot parcursul anului (18 grade Celsius) cu umiditatea ridicată de aproape 90%, benefică pentru persoanele suferinde de astm, sinuzite, răceli, alergii etc.

de Mădălina Isar

Sejur Kefalonia

Hotel Kalypso 2*+ – de la142 euro + 329 lei, 6 nopți de cazare cu mic dejun, transport autocar, însoțitor de grup și asistență turistică în stațiune. Detalii pe www.europatravel.ro , call center  021-9407.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Timp Liber