(P) Pe Drumul Regelui, în Transalpina

transalpina

transalpina

Frumusețile naturale ale României sunt arhiprezente în orice direcție ai hotârî să pornești într-o aventură de weekend, iar obiectivele turistice vin înlănțuite din mai multe sfere de interes, fie că sunt ele istorice, religioase sau culturale. Uluitoarea Transalpina, cea mai înaltă șosea din România, îți descoperă nu doar priveliști de vis, ci și orașe pline de istorie, sate idilice care adăpostesc biserici de legendă și numeroase atracții naturale.

România la superlativ

Cel mai înalt drum rutier din țară, Transalpina, ce atinge altitudinea maximă în Pasul Urdele ajungând la 2145 m, traversează Munții Parâng din Carpații Meridionali, paralel cu Valea Jiului și Valea Oltului, într-un traseu plin de inspirație și de culoare. Legătura acestui drum este între orașele Novaci și Sebeș, traversând și alte două județe, Vâlcea și Sibiu.

Supranumit „Drumul Regelui' după ce Regele Carol al II-lea l-a reconstruit în anul 1938, Transalpina te surprinde prin frumusețea-i încă sălbatică și farmecul neatins de mâna omului, care te va purta printre nori într-un traseu de poveste. Una dintre cele mai fermecătoare zone ale drumului ar fi porțiunea dintre Rânca și Obârșia Lotrului, însă pe tot drumul te vei putea bucura de spectaculozitatea locurilor.

Împrejurimi pline de inspirație

Legăturile pe care Transalpina le face prin cele patru județe pe care le traversează îți dau ocazia să descoperi noi atracții și oameni care să-ți împărtășească din legendele și tradițiile locurilor. Descoperă în județul Vâlcea orașul Horezu, devenit faimos pentru frumoasele ateliere de ceramică, dar și pentru Mănăstirea din localitate, sit aflat în Patrimoniul Mondial al UNESCO, fiind cea mai importantă ctitorie a lui Constantin Brâncoveanu.

Un alt oraș deosebit al județului Vâlcea este Călimănești, care se mândrește cu impresionanta Mănăstire Cozia, importantă ctitorie a voievodului Mircea cel Bătrân, poziționată într-un peisaj idilic, dominat de păduri de un verde luxuriant, pe malul râului Olt.

De Geanina Ichim

Oferta Speciala Circuit Transalpina

Tarif: de la 179 lei/persoana, 1 zi, transport autocar, servicii ghid. Detalii pe www.europatravel.ro , call center 021-9407.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vacanta