(P) Panagia, unul dintre cele mai splendide sate din Thassos

Thassos este o destinaţie fascinantă de vacanţă care te cufundă într-un mediu natural care îţi taie respiraţia, unde te poţi răsfăţa şi relaxa într-un concediu de neuitat. Satele din Thassos, pline de farmec şi de tradiţie, sunt înconjurate de un peisaj verde uimitor, iar printre cele mai pitorești sunt cu siguranță Theologos, Potamia şi Panagia, recunoscute pentru arhitectura tradițională unică.

Thassos

Prima capitală a insulei

Panagia, situat la 7 km de Limenas, este un sat tradiţional, cu o istorie bogată şi prima capitală a insulei după revoluţia din 1821.

Poziţionat într-un cadru natural spectaculos, pe partea laterală a muntelui, printre copaci verzi şi cu o panoramă splendidă asupra mării, Panagia este unul dintre cele mai pitoreşti şi mai fotogenice sate din Thassos şi are foarte multe de oferit vizitatorilor dornici să-i descopere urmele de tradiţie şi istorie.

De altfel, la foarte mică distanţă de aici vei găsi şi frumoasa plajă de nisip 'Chrissi Amoudia' sau 'Golden Sand', unde te poţi bucura de razele blânde ale soarelui şi de apele limpezi ale mării.

Atracţii în Panagia

Biserica din sat este una foarte veche, mărturie a unor vremuri de odinioară, pe care orice călător trebuie să o viziteze, pentru că şi denumirea satului vine de la Fecioara Maria, care este şi ocrotitoarea acestor locuri.

Cele mai multe dintre casele din Panagia sunt construite în mod tradiţional, cu balcoane acoperite și interioare împodobite cu lemn. Satul este renumit, de asemenea, şi pentru specialităţile sale dulci, pentru siropuri, nuci, smochine şi roşii. În plus, tavernele şi cafenelele împrăştiate pe străduţele principale din sat te îmbie la poveşti şi la gustări tradiţionale.

La 15 minute de Panagia poţi explora bine cunoscuta 'Peşteră a Dragonului', plină de stalactice şi stalagmite impresionante, unde fiecare vizitator va fi uimit de frumuseţea subterană a peşterii. De altfel, numele său vine de la o stalactică ce avea forma unui dragon, aşa că poţi descoperi aici interesante aspecte naturale.

de Geanina Ichim

Sejur  Thassos

Hotel Olympion 3*- de la 78 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun, transport cu autocarul, asistenta turistica. Detalii pe www.christiantour.ro,  sau la telefon 021.270.00.99.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Timp Liber