(P) Marmaris, o destinație pitorească

Marmaris este splendid poziţionat într-un golf cu ape de cristal care te cuceresc de la prima vedere, fiind înconjurat de păduri luxuriante de pini și dealuri semețe. Este locul ideal dacă tânjești după relaxare departe de orașele cosmopolite.

Marmaris

Atracţii pentru toate gusturile

Marmaris se mândreşte cu o gamă largă de idei de activităţi şi obiective turistice interesante, de la soarele mediteranean ce străluceşte deasupra plajelor fine, oportunităţi numeroase de sporturi nautice, monumente istorice şi culturale, restaurante de top şi o viaţă de noapte intensă, susţinută de numeroase discoteci şi cluburi.

Plajele din Marmaris sunt adecvate pentru copii şi adulţi deopotrivă, acoperite de nisip fin, iar apele ce le scaldă sunt limpezi precum cristalul şi ideale pentru înot. Icmeler este una dintre cele mai populare plaje, aflată la o distanţă de numai 8 km de Marmaris, într-un cadru natural dominat de păduri de pini şi palmieri, pe fundalul oferit de Munţii Taurus.

Castelul şi Muzeul din Marmaris

Oraşul-port poziţionat inspirat într-un golf muntos este frumos încoronat de Castelul Marmaris, care îţi oferă o panoramă impresionantă asupra împrejurimilor, atât pe timp de zi, cât şi noaptea.

Construit de ionieni în anul 1044 î.Hr. şi restaurat în timpul erei lui Alexandru cel Mare, castelul este mult mai popular pentru recontrucţia şi extinderea pe care a făcut-o Soliman Magnificul în timpul campaniei sale de cucerire a insulei greceşti Rhodos, din anul 1522. Acesta a folosit cetatea ca pe o bază militară pentru trupele sale, pentru ca în timpul Primului Război Mondial să fie grav avariată. Castelul a devenit muzeu în 1991, fiind organizat în şapte zone interioare, un salon de etnografie, unul de arheologie, iar celelalte galerii de artă.

de Geanina Ichim

Sejur Marmaris

Hotel Sesin 4*- de la 119 euro + 329 lei/persoană, 6 nopți de cazare cu all inclusive, transport cu autocarul, asistență turistică. Detalii pe www.europatravel.ro, call center  021-9407.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Timp Liber