(P) Marble Beach, o plajă desprinsă din basme

O delicată fâșie de coastă se întinde de-a lungul unui golf spectaculos cu ape verde smarald care la apus prinde nuanțe liliachii. Marble Beach este considerată una dintre cele mai frumoase plaje din Europa, iar acest fapt se datorează în principal micilor sale pietricele extrem de asemănătoare cu boabele de orez.

Thassos

Dacă ajungi în Thassos în această vară vizitează și cea mai frumoasă plajă a insulei. Trebuie să știi că pentru a ajunge la Marble Beach este destul de dificil, însă efortul depus merită cu certitudine pentru că, odată ajuns, nu vei mai dori să pleci.

Sunt mai multe trasee pe care le poți parcurge însă cel mai ușor pare a fi cel care pornește din stațiunea Golden Beach. În capătul acesteia faci stânga pe un drum forestier care te conduce către paradis. Traseul este unul spectaculos și interesant datorită întinderilor de vegetație luxuriantă, a chiparoșilor și măslinilor care flanchează drumul.

Chiar dacă este un loc extrem de cunoscut, plaja nu este una amenajată, localnicii păstrând-o intactă în ciuda faptului că adună an de an mii de turiști, în căutarea relaxării într-un colț de rai, aproape de neimaginat.

Fâșia mică de coastă este compusă din mici pietricele albe, parcă șlefuite, care provin din cariera de marmură aflată în imediata apropiere. Și mai interesantă este culoarea mării care în anumite momente ale zilei devine din albastru, un verde crud, smarald până când la apus prinde reflexii violet. Spectacolul este unul unic, mai ales dacă vii aici pentru prima dată.

Pentru că este o plajă neamenajată, fără șezlonguri, magazine sau beach baruri, nu uita să aduci cu tine apa, ceva de mâncare, pălăria de soare, prosop, rogojină și bineînțeles crema de protecție solară pentru că vei sta cu siguranță câteva ore bune aici.

de Mădălina Isar

Sejur Thassos 

Kapahi Studio – de la 55 euro/persoana, 7 nopti de cazare fara masa, transport individual, asistenta turistica in statiune. Detalii pe www.christiantour.ro,  sau la telefon 021.270.00.99.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Timp Liber