(P) Insula Porumbelului, simbol al orașului Kusadasi

Kusadasi este una dintre cele mai apreciate destinaţii de vacanţă din Europa, un loc magnific pentru un sejur de neuitat, o alegere inspirată pentru luna de miere, un concediu distractiv cu prietenii sau unul plin de activităţi interesante pentru familiile cu copii.

kusadasi

Marea, plajele întinse, viaţa de noapte palpitantă, atracţii culturale şi istorice au făcut din Kusadasi destinaţia favorită a europenilor în ultimele decenii.

Foarte aproape de portul din Kusadasi, la doar 350 m, se găseşte una dintre cele mai fermecătoare atracţii ale locului. Insula Porumbelului reprezintă în mare parte rămăşiţele unei cetăţi bizantine din secolul al XIII-lea, poziţionată în vârful unei stânci. De altfel, numele oraşului, „Kusadasi' (Insula Pasăre), existent din vremea otomanilor, a fost schimbat în 'Insula Porumbelului', tocmai prin prisma acestui real simbol.

Acesta este locul ideal pentru o plimbare romantică pe malul mării, care îţi oferă o panoramă superbă asupra împrejurimilor. Fortăreaţa a devenit mai târziu un adăpost pentru piraţi, iar în secolul XIX s-au construit meterezele ce o înconjoară. Explorează Castelul Piraţilor şi relaxează-te la cafeneaua pe care o găzduieşte sau ia masa la unul dintre restaurantele din port, de unde poţi admira iahturile  care navighează liniştit pe apele cristaline ale mării.

„Plaja Doamnelor'

Un alt simbol al stațiunii turcești îl reprezintă Ladies Beach (Kadinlar Denizi), una dintre cele mai populare şi mai aglomerate plaje din Kusadasi, ce-şi poartă numele din vremurile când această plajă era frecventată doar de femei.

Astăzi, însă, aceasta este deschisă tuturor vizitatorilor, fiind apreciată pentru nisipul fin şi apele curate, de mici adâncime, ideale şi pentru copii sau pentru înotătorii începători. Dar și pentru gama largă de facilităţi disponibile, de la umbrele, şezlonguri, până la sporturi acvatice pentru toate gusturile şi o mare varietate de restaurante, de la cele cu specific turcesc, până la unele indiene sau chinezeşti.

de Geanina Ichim

Sejur Kusadasi 

Hotel Albora 3*- de la 69 euro + 329 lei/persoana, 6 nopti de cazare cu demipensiune, transport cu autocarul, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center  021-9407.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Timp Liber