(P) Herpes bucal – cum să scapi rapid de el cu tratamentele moderne!

Herpes bucal sau o simplă bubă la gură? Nu ignora semnele organismului și tratează-te corespunzător! Iată ce trebuie să faci și și cui trebuie să te adresezi pentru a te vindeca mai repede decât crezi de herpes bucal!

Ți-a apărut un herpes bucal? Nu te îngrijora! Există tratamente care îl pot face să dispară. Multe persoane se confruntă de-a lungul vieții cu herpes bucal, această afecțiune inestetică și dureroasă. Este de fapt o leziune infecțioasă cauzată de virusul herpes simplex tip 1, o infecție comună și contagioasă ce se răspândește ușor. Știai că mai mult de jumătate dintre adulți sunt afectați de acest virus cel puțin o dată în viață?

Cum apare un herpes bucal

Herpesul bucal apare sub forma unor vezicule dureroase localizate pe buze, gingii, limbă, cerul gurii, interiorul obrajilor. Se transmite prin contactul direct cu leziunile, mai ales prin sărut sau dacă s-au folosit aceleași tacâmuri și vase de bucătărie la comun cu o persoană deja infectată, fără a le spăla și dezinfecta în prealabil.

Perioada de incubație pentru herpes bucal este de 3-10 zile de la contactul cu virusul și poate dura până la 7-21 de zile până se vindecă. Important de știut este că virusul rămâne în organism și se reactivează atunci când imunitatea scade, mai ales în contextul unei viroze sau al altor boli infecțioase.

Așa tratezi un herpes bucal

Pentru vindecarea rapidă a leziunilor provocate de herpesul bucal este nevoie de consult medical. Poți apela la un cabinet de stomatologie pentru ca medicul stomatolog să-ți indice tratamentul necesar.

În unele cazuri poate fi necesar un tratament medicamentos cu medicamente antiinflamatorii, antivirale și antibacteriene. Există și unguente, dar și plasturi ce conțin substanțe antivirale cu rol de tratament pentru herpesul bucal. 

Laserul, tratament de ultimă generație pentru herpes bucal

Aplicațiile locale de unguente cu efect virostatic au un timp de înjumătățire relativ scurt și necesită mai multe aplicări pe zi iar terapia sistemică cu medicamente antivirale poate avea efecte nefrotoxice. 

În aceste condiții, terapia laser este considerată o alternativă eficientă și lipsită de riscuri în tratarea herpesului labial. 

Terapia fotodinamica are un bun efect antialgic și anti-inflamator, stimulează regenerarea tisulară și, pe termen lung, scade rată de recidiva. Laserul nu are efecte secundare sistemice, acțiunea lui fiind localizată strict la nivelul zonei tratate. 

Terapia laser nu are contra-indicații, poate fi folosită la pacienți de toate vârstele și de obicei este suficientă o singură ședință pt tratarea leziunilor. 

Avantajele tratamentului asistat laser pentru herpes bucal

-Nu provoacă durere.

-Nu durează mult.

-Asigură o vindecare rapidă.

Bine de știut!

Departamentul de Stomatologie SANADOR este dotat cu tehnologie LASER de ultimă generație, WaterLase iPlus și Epic X, produse de Biolase, cu ajutorul căreia se pot trata minim invaziv o gamă largă de patologii.

Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial