(P) Experienţe deosebite de vacanţă pe malul Dunării, în Tulcea

Tulcea, unul dintre cele mai importante oraşe dobrogene, te aşteaptă să-i descoperi frumuseţile surprinzătoare, dominate mai ales de faleza Dunării, un loc de promenadă fantastic, precum și de construcțiile istorice aparținând diverselor stiluri arhitecturale.

Tulcea

Aşezarea specială a oraşului

Tulcea te cucereşte de la prima vedere cu amplasamentul deosebit, oraşul fiind clădit pe malul Dunării, iar portul său este un loc perfect pentru plimbări romantice, precum şi unul dintre cele mai importante porturi fluviale româneşti, centru comercial şi industrial de seamă.

În plus, aşezarea oraşului Tulcea, pe cele şapte coline, cu deschiderea spre Dunăre, oferă imaginea unui amfiteatru natural, cu peisaje frumoase, îmbinate plăcut cu importante construcţii istorice şi moderne.

Vizitează în Tulcea numeroasele spaţii verzi şi parcuri, fiecare cu specificul său şi o vegetaţie bogată, precum şi monumente deosebite, cum ar fi Parcul Personalităţilor, Parcul Delta, Parcul Ciuperca, Parcul Piaţa Civică, Parcul Albastros, Parcul Bisericii cu Ceas, Orăşelul Copiilor sau Parcul 7 Bănci.

Muzeele sunt nelipsite şi fiecare are o poveste despre istoria şi trecutul oraşului, precum şi însemnătatea pe care localnicii şi ecologiştii o oferă poziţionării deosebite, care a dat naştere Muzeului de Ştiinţe Naturale „Delta Dunării', ce adăposteşte unul dintre cele mai moderne acvarii din Europa.

Explorează împrejurimile oraşului

Tulcea este un loc special pe care să-l vizitezi, cu ale sale monumente şi peisaje deosebite, dar şi un loc foarte bun din care să porneşti în noi aventuri, datorită poziţiei la Dunăre.

Explorează Rezervaţia Biosferei Deltei Dunării şi străbate zone pitoreşti unde poţi ajunge doar cu bărcile, acoperite de o vegetaţie îmbogăţită de stufăriş, sălcii plângătoare, nuferi coloraţi şi numeroase specii de păsări. Descoperă Dunărea Veche, Canalul Mila 35, Canalul Litcov, despre care se spune că ar fi fost săpat cu un hârleţ de un pescar numit Litcov, lacurile Puiu, Roşu, Razim, Gura Portiţei, minunatul sat lipovenesc Jurilovca sau comuna Murighiol.

de Geanina Ichim

Curse turistice cu autocarul in Tulcea. Bilete incepand de la 1 euro (fara tva) pe sens. In premiera, acum poti achita calatoria si prin SMS la nr. 7470. Detalii pe www.mementobus.com.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Timp Liber